Medailles Olympische Spelen op de tocht door stormkans

23 juli 2021, 12:45

De Nederlandse sporters hebben al even kunnen wennen aan het benauwde weer in Japan, maar krijgen binnenkort mogelijk met zwaar weer te maken. Lees hier wat het Japanse weer komende tijd in petto heeft.

In Japan is het tijdens de openingsceremonie zweten geblazen. Door de hoge luchtvochtigheid is het erg benauwd en in Tokyo is het ruim 30 graden. Wel kan een enkele bui voorkomen, maar deze is waarschijnlijk niet zwaar genoeg om het Olympisch vuur te bedreigen.

Zaterdag vindt onder andere het vrouwenvoetbal plaats en neemt Nederland het op tegen Brazilië. De hitte is waarschijnlijk de grootste beperking en flink water drinken is dan ook een must. Het blijft op de meeste momenten droog, maar een lichte bui kan voor een welkome verfrissing zorgen. Ook stappen de mannen zaterdag op de fiets voor het wegwielrennen en bij een bui is het oppassen voor gladde wegen. Lees ook: aftellen naar olympisch goud op zondag bij het wegwielrennen voor de vrouwen

Tropische storm dreigt

Na het weekend tapt het weer uit een ander vaatje. Een tropische storm nadert Japan vanaf de Stille Oceaan, maar waar deze precies aan land komt is nog onduidelijk. Op het zwaartepunt van de storm trekt de wind behoorlijk aan met windstoten van 150 km/uur en op dinsdag kan 90 millimeter regen vallen. Het is nog de vraag of Tokyo de volle laag krijgt, maar harde wind en hoge golven gooien mogelijk wel roet in het eten voor de zeilers.

Lees ook: Olympische Spelen: dit is het klimaat van Tokyo

Hoofdfoto: Adobe Stock / Igor Link

Door: Jeroen Sonnemans

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black