Weer Italië

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Italië

Weerbericht Italië

Na flink wat neerslag de afgelopen dagen, breekt nu een tijdelijk drogere periode aan, al is lokaal een enkel licht buitje mogelijk. Daarnaast krijgt de zon ook ruimte en wordt het prima weer om naar buiten te gaan. De temperatuur in Milaan ligt rond 8 graden en in Florence wordt het 13 graden. Verder naar het zuiden, in Rome en Napels, wordt het 15 graden. Na het weekend wordt het in eerste instantie in het noorden van het land nat. Een neerslaggebied trekt dan over het land en ook in Milaan kan dan (natte) sneeuw vallen. De temperatuur doet dan ook een stap terug. De dagen daarna breidt de neerslag zich uit en gaat het ook in het midden en zuiden van het land regenen.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Italië

Waar ligt de meeste sneeuw in Italië? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Italië

Het grootste gedeelte van Italië heeft een mediterraan klimaat: warme zomers (25-30°C) en zachte winters. Richting het zuiden stijgt de temperatuur en is het droger. Dit is wel een globaal beeld. Door het bergachtig karakter, de Apennijnen zijn de ruggengraat van Italië en lopen van het noorden (Genua) tot het zuiden (Napels), komen er op dezelfde breedtegraad nogal wat verschillen voor. Op de toppen van de bergen regent het behoorlijk. In de winter kan er tot diep in het zuiden sneeuw liggen. Aan de kust is het een stuk droger en zonniger. De meeste neerslag valt in Italië in de herfst. In de zomer is het droog. Cagliari, op Sardinië, is de droogste plek van Italië. In de Alpen en Dolomieten kan in de winter volop worden geskied.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black