Weer Oostenrijk

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Oostenrijk

Weerbericht Oostenrijk

Het is rustig winterweer met wolken en zon. Regionaal komt hardnekkige mist voor. In de steden ligt de middagtemperatuur rond het vriespunt. In de loop wordt het zachter en dit levert neerslag op. Aanvankelijk valt op veel plaatsen sneeuw, maar in de dalen gaat het snel over in regen. De temperaturen lopen flink op en volgende week kan het in sommige dalen zelfs weer 10 graden worden. Daarmee zullen de sneeuwcondities in veel laaggelegen skigebieden verslechteren.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Oostenrijk

Waar ligt de meeste sneeuw in Oostenrijk? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Oostenrijk

Oostenrijk is een klein land met klimatologisch veel verschillen. In het westen, waar de Alpen liggen, heerst een hooggebergteklimaat. De winters zijn streng en de zomers koel. De invloed van de Atlantische Oceaan is in het gebied goed merkbaar. In de zomer regent het veel. De winters zijn sneeuwrijk, wat de provincies Tirol en Voralberg tot populaire wintersportgebieden maken. Richting het oosten neemt de matigende invloed van de oceaan af en worden de bergen minder hoog. Het klimaat krijgt daar continentale trekjes. Wenen, dat aan de grens met Slowakije ligt, heeft warme zomers en koude winters. In het beschutte zuiden van Oostenrijk, Karinthië, heerst in de dalen een aangenaam warm, bijna mediterraan klimaat.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black