Weer Oostenrijk

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Oostenrijk

Weerbericht Oostenrijk

De zon schijnt volop, maar er verschijnen in de middag lokaal ook stapelwolken en aan de zuidkant van de Alpen kunnen deze uitgroeien tot een enkele regen- of onweersbui. In het weekend blijf het overal droog, maar na het weekend stijgt wel de kans op (stevige) regen- en onweersbuien. Later volgende week neemt de buiigheid weer af en schijnt vaker de zon.

De temperatuur loopt op naar waarden tussen 25 en 30 graden, na het weekend is het met waarden tussen 22 en 26 graden minder warm. Ga je de bergen in, hou dan de berichten over de buien in de gaten.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Oostenrijk

Oostenrijk is een klein land met klimatologisch veel verschillen. In het westen, waar de Alpen liggen, heerst een hooggebergteklimaat. De winters zijn streng en de zomers koel. De invloed van de Atlantische Oceaan is in het gebied goed merkbaar. In de zomer regent het veel. De winters zijn sneeuwrijk, wat de provincies Tirol en Voralberg tot populaire wintersportgebieden maken. Richting het oosten neemt de matigende invloed van de oceaan af en worden de bergen minder hoog. Het klimaat krijgt daar continentale trekjes. Wenen, dat aan de grens met Slowakije ligt, heeft warme zomers en koude winters. In het beschutte zuiden van Oostenrijk, Karinthië, heerst in de dalen een aangenaam warm, bijna mediterraan klimaat.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black