Donderdag 17 okt

Weerbericht België

Regionaal bewolkt met wat regen
17 okt. 2019, 0:00 uur
Het zuiden en oosten hebben vandaag met vrij veel bewolking te maken en daar kan ook wat regen vallen. In het noorden en westen breekt de zon door en is kans op een enkele bui. Het wordt 12-16 graden. Morgen belooft een onstuimige dag te worden met veel wind en een mix van zon, stapelwolken en buien. Ook zaterdag verloopt buiig. Daarna wordt het droog en rustig weer.

Vannacht is er veel bewolking met in het centrum, zuiden en oosten af en toe lichte regen of motregen. In het noorden en westen blijft het overwegend droog en kan het opklaren. Het koelt af naar 9-12 graden.

Vanochtend valt in het zuiden en oosten af en toe regen en is het grijs. In Vlaanderen en Brussel blijft het waarschijnlijk droog en kan de zon doorbreken.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en wolken. Er is kans op een bui. In de hoge landsdelen komt veel bewolking voor en valt af en toe lichte regen of motregen. De maxima komen uit op 15 à 16 graden. In Hoog-België wordt het 12-14 graden.

Vanavond verschijnen ook in Vlaanderen meer wolkenvelden en neemt de kans op buien toe. Ook komende nacht is kans op buien. De temperatuur daalt naar 9-11 graden.

Morgen belooft een onstuimige dag te worden. Vanaf de vroege ochtend neemt de wind rap in kracht toe. In het binnenland is de zuidwestenwind vrij krachtig en in de kuststreek waait het krachtig tot zeer krachtig (6-7 Bft.). Aan zee is de wind soms stormachtig (8 Bft.) en daarbij is kans op felle rukwinden.

Stapelwolken razen over het land en tussendoor schijnt de zon. Er is kans op buien. Het kwik stijgt in Vlaanderen, Brussel en de lage delen van Wallonië naar 15-16 graden, maar de wind maakt het voor het gevoel een paar graden frisser. In de Ardennen wordt het 12-14 graden.

Morgenavond neemt de wind af en wordt het overwegend droog. Het is wisselend bewolkt. In de nacht neemt de bewolking terug toe en stijgt de kans op regen. Het koelt af naar 8-11 graden.

Zaterdag is er veel bewolking en trekken flink wat buien over het land. Met maximaal 11 graden in de Hoge Venen tot 15 in Limburg is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Zondag is het prima najaarsweer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kwik stijgt naar 11-16 graden. Er staat een zwakke tot matige wind. Het is zalig weer voor een wandeling door de kleurende bossen.

Na het weekend blijft de kans op regen klein en is het vrij rustig najaarsweer. Daarbij is in de nacht en (vroege) ochtend kans op mist, maar zijn er ook flinke zonnige perioden in de namiddag. De maxima zijn vrij normaal voor eind oktober met 12-15 graden. In de nachten wordt het koud met minima rond 5 graden en lokaal zelfs kans op nachtvorst.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.