Weerbericht België

Mix van zon, wolken en buien

02 augustus 2021, 11:42

Komende tijd is het wisselvallig zomerweer met een grote kans op buien. Geregeld schijnt de zon en het is vrij koel met 17 tot 21 graden. Vanaf donderdag wordt het met 18 tot 23 graden iets warmer. Wel houdt het wisselvallige zomerweer aan.

Vanmiddag trekken buien over het land en vooral ten zuiden van Samber en Maas is daarbij kans op onweer. Elders valt een lokale bui en in het noorden en westen is het droog met flinke zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 17 of 18 graden in Hoog-België en naar 19, lokaal 20 graden in de rest van het land. Bij dit alles staat niet meer dan een zwakke tot hooguit matige noordenwind. Vanavond is het op veel plaatsen droog met geregeld zonneschijn. Alleen in het zuidoosten komen nog enkele buien voor. Waaien doet het niet of nauwelijks en het koelt vrij snel af. Rond zonsondergang (21:30 uur) is het ongeveer 15 graden. Bij een avondwandeling is een jasje of vest aan te raden.

Komende nacht zijn er eerst brede opklaringen en hier en daar ontstaat nevel en mist. Het koelt af naar 10 tot 12 graden. Lokaal kan het afkoelen naar een graad of 8. In de loop van de nacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking weer toe.

Morgen begint fris en op veel plaatsen bewolkt. Vanuit het zuidwesten trekken buien over het land en in het zuidoosten is daarbij kans op onweer. In het westen en noorden wordt het vrij snel weer droog.

Morgenmiddag is er een mix van wolken en zonnige perioden. In het overgrote deel van het land is het droog, maar in het oosten en zuiden komt het tot buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De wind is zwak, aan zee matig en het wordt 16 of 17 graden in Hoog-België en 19 tot 21 graden elders met de hoogste temperaturen in Vlaanderen. Daarmee is het nog altijd koeler dan de 22 tot 25 graden die gebruikelijk is begin augustus.

Morgenavond zijn in het oosten nog enkele buien mogelijk, lokaal met onweer. In de rest van het land is het droog en schijnt nog een tijdje de zon. In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking weer toe en ook de kans op buien. Het koelt af naar 10 tot 13 graden.

Woensdag is het wisselvallig zomerweer met een grote kans op buien, lokaal met een klap onweer. Tussen de buien door schijnt de zon er staat wederom weinig wind. De temperatuur loopt op naar 17 tot 21 graden.

Donderdag start de dag met geregeld zonneschijn. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en deze groeien in de middag uit tot stevige regen- en onweersbuien. Daarbij kan het soms weer stevig plenzen. Het wordt 18 tot 22 graden en er staat opnieuw niet veel wind.

Ook vrijdag trekken buien over het land met kans op onweer en vooral in de middag kan het lokaal weer stevig plenzen. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt 18 tot 22 graden.

In het weekend blijft het wisselvallig zomerweer met stevige buien. Daarbij is kans op onweer en lokaal weer veel regenwater in korte tijd. Het kwik stijgt daarbij naar 18 tot 23 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws.