Maandag 24 jun

Weerbericht België

Nog lange tijd zonnig en warm
24 juni 2019, 16:30 uur
Het is nog lang warm, maar aan de kust is het wat koeler door wind van zee koeler door wind van zee. Vannacht is het helder met enkele wolkensluiers. Het koelt vannacht af naar 15-21 graden. Ook morgen is het zeer heet met landinwaarts 32-36 graden. De dagen daarna schijnt de zon en is het in het westen 22-29 en in het oosten 30-33 graden.

Tijdens de avond is het nog lange tijd zonnig en heet. Omdat de dagen in deze tijd van het jaar het langst zijn koelt het pas na 22:00 uur goed af. Halverwege de avond is het op veel plaatsen nog 26-29 graden.

De nacht naar dinsdag is het helder met velden sluierwolken. Het blijft droog en het koelt af naar 18-21 graden. Op de Ardense toppen is het een graad of 15.

Morgen zijn er nog sluierwolken zichtbaar, maar over het algemeen schijnt de zon volop. De temperatuur stijgt snel en aan het eind van de voormiddag is het al 25 graden aan zee en 27-30 graden elders met de hoogste temperaturen in Limburg.

Ook de namiddag verloopt vrij zonnig. De temperatuur stijgt landinwaarts verder naar uiteindelijk 32-36 graden. De hoogste temperaturen blijven voor Limburg. Aan zee wordt het maximaal 27 graden en dat komt door een wind van zee. Die zeewind zal ook elders vanuit het westen voor lagere temperaturen zorgen. In Vlaanderen is het aan het eind van de middag 25-30 graden en aan de kust een graad of 22.

In de avond en nacht naar woensdag is het droog en vrij helder. De temperatuur daalt naar 16 graden in het westen en naar 20 in Limburg.

Woensdag schijnt de zon flink, maar de temperatuurverschillen tussen de kust en het binnenland is groot. Aan de kust wordt het maximaal 22-24 graden en in Vlaanderen 26-29 graden. In het Centrum en in het oosten wordt het tropisch warm met temperaturen van 30-33 graden. De hoogste waarden zijn wederom weggelegd voor de Kempen.

Donderdag is het prima zomerweer met veel zon. De temperatuur stijgt naar 23-26 graden aan zee en naar 28-31 graden elders met de hoogste temperaturen landinwaarts. De wind waait uit het noordoosten en is matig en aan zee vrij krachtig.

Vrijdag wederom veel zon en droog. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 28-32 graden. Ook op de stranden is het dan weer duidelijk warmer door een oostenwind.

In het weekend is de wind zaterdag zuid en daarmee wordt nog warmere lucht aangevoerd. Het wordt op uitgebreide schaal tropisch warm met temperaturen van 30-34 graden. Aan het eind van de middag steekt er aan zee een verkoelende zeewind op. De temperaturen gaan dan geleidelijk dalen naar waarden rond de 25 graden. Zondag waait op meerdere plaatsen een westenwind, maar in het Centrum en oosten wordt het opnieuw tropisch warm. In West-Vlaanderen en aan zee is het 25-30 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur langzaam wat omlaag. Tegelijkertijd neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.