Weerbericht België

Nazomerweer op komst

22 september 2023, 00:00

Vannacht verloopt over het algemeen droog met enkele lokale buien. Gedurende de dag trekken de laatste buien over België voor we ons opmaken voor een zonnige periode. Zondag wordt het 21 graden en waait er een zwakke zuidenwind. Na het weekend lopen de temperaturen verder op naar tot wel 24 graden. Vanaf donderdag wordt het weer meer wisselvallig.

Rustige droge nacht

Vannacht trekt een regengebied weg richting het oosten van het land en ontstaan er opklaringen. Er kan vooral in het noordwesten van het land lokaal nog een enkele bui ontstaan maar over het algemeen verloopt de nacht droog. De temperatuur varieert van 8 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan de kust. Er staat een matige zuidwesten wind met windkracht 3.

Vanochtend: vrij zonnige start

In de ochtend kan vooral in de kustgebieden een enkele bui vallen, elders in het land blijft het overwegend droog met flink wat ruimte voor de zon. Vooral in de Ardennen is echter ook wat laaghangende bewolking of mist aanwezig. In de loop van de ochtend lost deze mist geleidelijk op.

Vanmiddag: af en toe een bui

Verspreid over het land komen enkele buien voor. Op veel plekken blijft het ook gewoon droog bij een mix van stapelwolken en zon. Het wordt circa 17 graden rond Brussel en 14 graden in het zuidoosten. Hierbij staat een matige westenwind.

Vanavond en vannacht: frisse nacht op komst

In de avond is het overal droog en lossen de wolken geleidelijk op. De zonsondergang is dan op veel plekken goed te zien en ook komende nacht verloopt met brede opklaringen. In de loop van de nacht kan vooral in de Ardennen wederom wat mist of nevel ontstaan. Onder een grotendeels heldere sterrenhemel daalt de temperatuur flink. De minima komen uit tussen 6 en 9 graden in Laag-België. In de Hoge Venen kan het afkoelen naar een graad of 2 en is zelfs grondvorst mogelijk.

Morgen: zonnig en droog

Zondag kunnen we genieten van een droge en zonnige weekenddag. In de ochtend komt wat laaghangende bewolking voor en vooral in de Ardennen is ook mist mogelijk. Op veel plekken breekt de zon echter snel door. De temperatuur loopt op tot wel 21 graden in Antwerpen. Met een veelal zwakke wind uit het zuiden en aardig wat zon is het dan heerlijk weer om er op uit te trekken.

Zonnige start van de week

Het zonnige weer houdt ook na het weekend nog een tijd aan. De temperaturen lopen verder op met mogelijk zelfs een zomerse 25 graden op woensdag. Het blijft droog en dagelijks schijnt de zon volop. Vanaf woensdag neemt de bewolking iets toe en op het einde van de dag valt mogelijk wat regen. De wind waait over het algemeen zwak uit zuidelijke richting.

Vanaf donderdag frisser

Vanaf donderdag dalen de temperaturen en liggen de maxima rond 20 graden. Ook de kans op neerslag neemt weer toe. Er blijft echter ook genoeg ruimte voor opklaringen. Hiermee breekt een wisselvallige periode aan.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black