Weerbericht België

Zon breekt geleidelijk door

22 feb. 2019, 11:59 uur

Het is overwegend grijs, maar geleidelijk breekt de zon door. De maxima komen uit op 10-13 graden en het is droog. Komende dagen schijnt de zon volop en wordt het 10-14 graden. Dinsdag en woensdag kan het lokaal zelfs 17-18 graden worden. Daarna neemt de bewolking toe en wordt het een paar graden minder zacht.

In de namiddag is er veel bewolking. Gedurende de middag vallen er langzaam gaatjes in het wolkendek en kan de zon steeds vaker en langer doorbreken. Het blijft droog. De maxima komen uit op 10 graden in de Oostkantons tot 13 graden in het noorden. Er staat een overwegend zwakke wind uit het oosten tot noordoosten.

Vanavond komen regionaal wolkenvelden voor, maar er zijn ook opklaringen. Komende nacht klaart het vanaf het zuidoosten breed op. Lokaal kan mist ontstaan en daardoor kan het vooral in het westen terug bewolkt raken. Het kwik daalt naar een graad of 0 in het oosten tot 4 graden in het westen.

Morgenochtend breekt geleidelijk in het hele land de zon door en lost eventueel ochtendgrijs snel op. 

Morgenmiddag schijnt de zon in het hele land volop. De oosten- tot zuidoosten wind is zwak tot matig en de temperatuur loopt op naar 10 graden in de Oostkantons tot lokaal 14 graden in Laag- en Midden-België.

Morgenavond is het in het hele land helder en kan het lokaal flink afkoelen. In de nacht daalt de temperatuur in de westelijke helft naar een graad of 3. In het oosten wordt het 1-2 graden, maar lokaal kan het een graadje vriezen.

Zondag is het wederom zacht en zonnig. De maxima komen uit op een graad of 10 aan de kust en in het uiterste oosten tot een graad of 13 in het het noorden. Later op de dag komt vanuit het westen wat sluierbewolking het land binnen, waardoor de zon wat waterig wordt. Het blijft droog en er staat een zwakke tot matige oostenwind. 

Maandag is het vrij zonnig met wat sluierbewolking. Het kwik stijgt naar 11-15 graden en er staat een zwakke tot matige wind. Het blijft droog.

De dagen daarna blijft het zacht en zonnig met af en toe wat sluierbewolking. Met dinsdag en woensdag maxima van 15 tot lokaal 18 graden is het voorjaarsachtig. In de tweede helft van de week neemt de bewolking en kans op neerslag toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.