Weeronline
Weeronline

  Weerbericht België

  Heldere avond, morgen opnieuw zon
  18 sep. 2020, 16:48 uur
  Vanavond is het helder. Het kwik daalt naar 8-12 graden. Komende dagen blijft het vrij warm nazomerweer met regelmatig zon. In het weekend is een lokale bui wel mogelijk, vooral in het zuiden. De temperatuur ligt tussen 23 en 26 graden. Pas in de loop van volgende week neemt de kans op wisselvallig weer toe. De temperatuur gaat later in de week omlaag.

  Vanavond is het helder. Vannacht kunnen wat dunne wolkensluiers vanuit Frankrijk overdrijven, maar dit stelt niet veel voor. Onder de heldere sterrenhemel koelt het af naar 8-12 graden. In de Oostkantons daalt het kwik naar een graad of 5.

  Morgenochtend start de dag frisjes, maar de zon schijnt volop en geleidelijk stijgt de temperatuur. Aan het einde van de ochtend is het 18-20 graden. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht. Aan de kust kan het soms vrij krachtig waaien.

  Morgenmiddag schijnt de zon eerst nog uitbundig en de temperatuur loopt verder op. De maximumtemperatuur varieert van 23 graden aan de kust tot een zomerse 26 graden in het binnenland. In de Ardense heuvels wordt het 23 à 24 graden. In de tweede helft van de namiddag drijven vanuit het zuiden wolkenvelden over het land. Langs de Franse grens is kans op een enkele bui, maar op de meeste plaatsen verloopt de middag droog. De wind draait van het oosten naar het noordoosten en blijft zwak tot matig van kracht.

  Morgenavond is het nog een tijdje helder in het noorden, maar ook hier neemt de bewolking geleidelijk toe. In de zuidelijke provincies is kans op een enkele bui. Tijdens de nacht naar zondag is het vrij bewolkt, maar er zijn ook af en toe opklaringen. De kans op een bui neemt af en de nacht verloopt overwegend droog. Door de bewolking koelt het minder sterk af dan de voorgaande nachten en de minima komen uit op 9-14 graden. In de Oostkantons koelt het af naar 5-6 graden.

  Zondag staat wederom een dag met warm en vrij zonnig nazomerweer op het programma. In het zuiden is wat meer bewolking aanwezig met kans op een enkel buitje. Elders blijft het waarschijnlijk droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. Het is iets warmer dan vandaag met op veel plaatsen maxima van 24-26 graden. In de Gaumestreek en in de Kempen kan het lokaal 27 graden worden.

  De noordoostenwind is veelal zwak van kracht, waardoor het in het zonnetje erg aangenaam is buiten. De zon is niet zo krachtig meer als in de zomer, maar als je langere tijd in de zon verblijft kan een onbeschermde huid wel rood kleuren. Aan de kust is de wind iets sterker en kan het vrij krachtig waaien.

  Tijdens de nacht naar maandag zijn er brede opklaringen en het koelt behoorlijk af. De minimumtemperatuur komt uit op 7-10 graden. In de Oostkantons daalt de temperatuur naar een graad of 3 en aan de grond kan het mogelijk lichtjes vriezen.

  Maandag is er nauwelijks bewolking aanwezig en de zon krijgt volop de ruimte. In de namiddag komt de temperatuur uit op 23-26 graden. Wind staat er nauwelijks, waardoor het buiten erg aangenaam is met het zonnetje erbij.

  Dinsdag lijkt de laatste dag te worden met warm nazomerweer. De temperatuur komt uit op 22-25 graden, maar er is meer bewolking aanwezig dan de voorgaande dagen en de kans op een bui neemt toe. De wind is gedraaid naar het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

  De dagen daarna is een einde gekomen aan een periode met stabiel nazomerweer en een wisselvallig weerbeeld komt ervoor in de plaats. Het is vrij bewolkt en af en toe komt het tot buien, maar er zijn ook perioden waarbij de zon nog even kan schijnen. Het koelt geleidelijk af en later in de week komen de maxima uit op 15-20 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Vrijdag 18 sep