Zondag 18 aug

Weerbericht België

Grijs en nat, later minder regen
18 aug. 2019, 0:00 uur
Vanuit het zuiden trekt een regengebied over het land en vooral in het midden en oosten is het nat. Vanmiddag neemt de neerslag af en en in het westen kan de zon af en toe doorbreken. Het wordt 18-23 graden. Morgen is het zonnig. Later ontstaan stapelwolken en een paar buien. De dagen daarna is het vaak droog met zonnige perioden. Later in de week wordt het zomers warm.

Vannacht is het geheel bewolkt en zo nu en valt wat regen. Later in de nacht neemt de neerslag vanuit het zuiden toe en is het ronduit nat. De temperatuur daalt naar 14-15 graden.

Vanochtend is het grijs en vooral in het midden en oosten regent het een tijd. In het westen zijn droge perioden en enkele buien. Later in de ochtend neemt ook in de centrale delen de neerslag af, maar het wolkendek blijft besloten. In het oosten regent het nog een tijd door.

Vanmiddag wordt het heel geleidelijk wat beter weer met droge perioden en zo nu en dan een bui. In het westen schijnt af en toe de zon en later in de middag kan ook in het centrum de zon doorbreken. In het oosten blijft het lang bewolkt en wisselvallig.

De temperatuur stijgt naar 20-21 graden. In de Hoge Venen wordt het een graad of 18. Langs de Franse grens kan het 22-23 graden worden. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht. Aan de kust staat een matige tot vrij krachtige westenwind.

Vanavond klaart het in de westelijke helft op en later breekt ook in de oostelijke delen van land de bewolking. Op steeds meer plaatsen blijft het droog, maar ten zuiden van Samber en Maas kan soms nog wat neerslag vallen.

Komende nacht is het overwegend droog met heldere perioden en enkele wolkenvelden. De temperatuur daalt naar 11 tot 14 graden en in de Oostkantons liggen de minima rond 9 graden.

Morgen schijnt aan het begin van de ochtend regionaal de zon. Er ontstaan stapelwolken en in de middag is het wisselend bewolkt. Lokaal kunnen een paar buien ontstaan, maar de neerslag is licht en op veel plaatsen blijft het droog. Met 18 graden aan de Ardense toppen en 20-22 graden in de rest van het land is het een graadje koeler dan normaal. De wind blijft in de zuidwesthoek en is matig, aan zee vrij krachtig. In de avond is het overwegend droog met zon en enkele wolkenvelden.

Dinsdag en woensdag is het rustig zomerweer. Er zijn zonnige perioden en stapelwolken en daarbij is dinsdag midden op de dag kans op een lokale bui en dan is het ook een graadje koeler. Woensdag wordt waarschijnlijk een droge dag. De wind komt uit het zuiden tot westen en is zwak tot matig van kracht.

Donderdag gaat de middagtemperatuur weer iets omhoog en wordt het 20-24 graden. Ook dan is er een mix van zonnige perioden en stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

De dagen daarna krijgen we een aantal droge en warme dagen. Vrijdag wordt het 21 tot lokaal 25 graden en in het weekend stijgt de middagtemperatuur naar 24 tot 26 graden zaterdag en zondag wordt het met 25 tot 28 graden op grote schaal zomers. Alleen in de Ardennen en aan zee is het net iets minder warm. Er zijn flinke zonnige perioden en daarmee is de zomer even helemaal terug.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.