Weerbericht België

Vandaag wederom zonnig en warm

23 apr. 2019, 5:50 uur

Vandaag wordt het zeer zonnig en warm met maxima van 20-24 graden. In het oosten ontstaan enkele stapelwolken, maar het blijft droog. De komende dagen is er regelmatig kans op een bui en is de zon minder vaak van de partij. Daarbij staat soms een flinke wind en daalt de temperatuur. Op vrijdag wordt het 12-17 graden.

Vanochtend is er een aantal wolkensluiers, maar er blijft ruimte voor de zon. Vooral in het noorden schijnt de zon nog volop. 

Vanmiddag is in het hele land wat hoge bewolking aanwezig, maar blijft het zonnig. In het oosten ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en de maxima komen uit op 20-21 aan de kust en in de Oostkantons tot 22-24 graden in de rest van het land. Er staat een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond wisselen heldere en bewolkte momenten elkaar af. In de nacht koelt het af naar 9-14 graden.

Morgenochtend is er een mix van wolken en zon. In het uiterste oosten en westen van het land is in de vroege ochtend al kans op een bui. Geleidelijk neemt de buienkans in het gehele land toe.

Morgenmiddag is lokaal kans op een bui. Er is veel bewolking, maar zo nu en dan zijn er ook zonnige momenten. In de Ardennen wordt het een graad of 18, in het noorden wordt het 23-24 graden. De zuidenwind is matig van kracht.

Morgenavond blijft de kans op een bui en de grote hoeveelheid bewolking aanwezig. 's Nachts koelt het af naar 6-12 graden. Lokaal valt er een bui, in het oosten neemt de kans op een bui in de tweede helft van de nacht af.

Donderdag is in het hele land kans op een bui. Vooral in de middag en in de avond vallen er buien. Er is veel bewolking, tussendoor kan de zon even gaan schijnen. De maxima komen uit op 14 graden in de Ardennen tot 19-21 graden in het noorden van het land. De wind is matig tot vrij krachtig (4-5 Bft). Tijdelijk regionaal een krachtige wind komen te staan (6 Bft). In de avond neemt de wind wat in kracht af en wordt deze zwak tot matig.

Vrijdag staat er een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. De gehele dag is er kans op een bui. De meeste regen valt in de middag. Het is wisselend bewolkt en de maximumtemperatuur komt uit op 12-17 graden.

In het weekend is er regelmatig kans op een bui en is het meestal bewolkt. De maxima komen uit op 12-16 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.