Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Aanhoudend zacht, minder wind
  22 okt. 2020, 0:00 uur
  Na het onstuimige weer van woensdag staat er deze donderdag duidelijk minder wind. Er is een mix van zon en wolken en vooral in de loop van de middag kunnen in het zuidoosten enkele pittige buien ontstaan. Met 16-19 graden blijft het zeer zacht. Komende dagen er er een kleine buienkans. De temperatuur valt, met uitzondering van zondag, een paar graden lager uit.

  Vannacht blijft het waaien, maar het is lang niet meer zo onstuimig als afgelopen middag en avond. Alleen in het noordwestelijk kustgebied is nog kans op windstoten van zo’n 65 km/uur. Er zijn opklaringen, maar ook wolkenvelden. De meeste bewolking is voor het noordwesten en daar is ook kans op een bui. Met minima van 12-14 graden verloopt de nacht zeer zacht.

  Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden. Met name in het noordwesten en zuidoosten komen wolkenvelden voor en is kans op een bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog.

  Vanmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. In het zuidoosten ontstaan buien en deze kunnen vooral in de loop van de middag pittig zijn met kans op onweer. Het kwik stijgt naar 16 graden in het noordwesten tot 19 in het zuidoosten. Daarmee is het nog steeds bijzonder zacht voor de tijd van het jaar, maar wel iets minder warm dan afgelopen woensdag. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Langs de noordwestkust en in het Waddengebied kan het krachtig waaien (windkracht 6).

  Vanavond neemt de kans op buien af en in de nacht naar vrijdag wordt het op de meeste plaatsen droog. Er is een mix van wolkenvelden en opklaringen en de temperatuur daalt naar 8-11 graden.

  Vrijdag zijn er wolkenvelden en zonnige momenten. Ook is kans op enkele buien, maar een groot deel van de tijd lijkt het gewoon droog te blijven. Het wordt 15-17 graden. Omdat er minder wind staat dan de voorgaande dagen voelt het best aangenaam aan.

  Zaterdag lijkt een overwegend droge dag te worden met wat zon, wolkenvelden en een kleine kans op een bui. Het wordt 14-16 graden.

  Zondag neemt vanuit het westen de bewolking en kans op regen toe. Een stevige zuidenwind blaast opnieuw zeer zachte lucht naar ons land. De maximumtemperatuur varieert van 15 tot 18 graden.

  De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien en regelmatig een stevige wind. Het wordt duidelijk frisser dan de voorgaande dagen. De maxima komen rond normaal uit met 12-14 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Donderdag 22 okt