Weerbericht Nederland

Grijs en nat, droog vooruitzicht

31 maart 2023, 17:04

Het is bewolkt met vaak regen, motregen en zo nu en dan blijft het even droog. Het wordt 12 of 13 graden. Het natte weer houdt zaterdag lang aan. Vanaf zondag is het vaak droog met vooral de eerste dagen veel zon. Het is dan 7 tot 11 graden met in de nacht vorst. Later in de week is er kans op een bui en gaat de temperatuur een graadje omhoog.

Vanavond: langdurige regen

Ook vanavond regent het vaker wel dan niet. In het noorden neemt de wind iets in kracht af, in het zuiden staat nog een tijd een matige tot vrij krachtige wind. Komende nacht daalt de temperatuur naar 7 tot 9 graden. Het blijft nat met de meeste regen in het zuiden.

Zaterdagochtend: regen en motregen

In de ochtend is het in het hele land bewolkt en zijn er perioden met regen en motregen. Het is daarbij 8 à 9 graden. In het noorden van het land staat een matige noordoostenwind. In het zuiden is de wind juist zuidwestelijk. In het midden van het land staat nauwelijks wind. Regionaal valt minder regen en korte tijd kan het droog blijven.

Zaterdagmiddag: regen, noorden af en toe droog

In de middag steekt op steeds meer plaatsen een matige noordoostenwind op. In het noorden en noordwesten neemt later in de middag de regen af en zijn er ook droge perioden, maar wel met veel bewolking. In de rest van het land valt op grote schaal nog lichte regen of motregen. In het midden en zuiden wordt het maximaal 10 of 11 graden. In het noorden blijft het bij een graad of 9.

Zaterdagavond: langzaam droog

In het noorden wordt het langzaam droog. In het midden en zuiden valt nog een tijd regen en wordt het later in de avond en aan het begin van de nacht vanuit het noorden geleidelijk droog. Na het wegtrekken van de regen komen er ook opklaringen voor. De temperatuur daalt in het noorden naar 1 tot 3 graden en in het noordoosten kan het plaatselijk tot vorst komen. In het midden en zuiden liggen de minima tussen 1 en 4 graden.

Zondag: eindelijk weer zon

In de ochtend komen vooral in het zuiden en zuidoosten nog wolkenvelden voor. Op veel andere plaatsen kunnen we genieten van de opkomende zon. In de middag is het vrij zonnig en droog. Met maxima van 7 of 8 graden aan de noordkust tot 10 graden in het zuiden is het koud voor de tijd van het jaar. Een matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel nog wat kouder, maar het zonnige weer maakt een hoop goed.

Er volgt een koude nacht waarin de temperatuur in het binnenland onder het vriespunt daalt. Aan de westkust en op de Wadden ligt de temperatuur rond of net onder het vriespunt.

Maandag: zonnig met een koude start

De ochtend start helder en koud met tijdens de ochtendspits een laagstaande zon en regionaal nog vorst. In de middag stijgt de temperatuur naar 8 tot 11 graden. Het blijft heerlijk zonnig, al kunnen ook een paar stapelwolken over het land trekken. De noordoostenwind is slechts zwak tot matig en daarmee is het heerlijk weer.

Daarna wisselend bewolkt

De dagen daarna zijn er naast zonnige perioden ook wolkenvelden. Lokaal kan een bui ontstaan, maar een groot deel van de tijd blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 9 en 12 graden. Tijdens heldere nachten is in het binnenland kans op vorst.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black