Weerbericht Nederland

Veel wolkenvelden, perioden met regen

06 juli 2022, 17:45

Komende dagen is het aan de koele kant voor juli met maxima rond of net iets boven 20 graden. Vooral vannacht en morgenochtend komt een aantal buien voor. Dit weekend ligt de temperatuur veelal tussen 20 en 24 graden en daarna stijgen de kansen op echt warm zomerweer.

Vanavond: bewolkt met regionaal regen

Op steeds meer plaatsen in de noordelijke helft van het land kan af en toe regen vallen. In het zuiden blijft het overwegend droog. Om 22:00 uur is het zo’n 17 graden. Daar waar het regent is het een paar graden kouder.

Vannacht maakt het hele land kans op een paar regenbuien. De temperatuur ligt rond 15 graden en er waait een matige noordwestenwind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft.

Donderdag: eerst buien, ’s middags vaker droog

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en komen er nog enkele lichte regenbuien voor. De noordwestenwind is nadrukkelijk aanwezig en waait landinwaarts veelal matig (3 of 4 Bft) en aan zee (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft.

Morgenmiddag komen landinwaarts nog een paar buien voor, maar vanuit het noordwesten neemt de buienkans af en kan de zon ook af en toe doorbreken. Er waait een meest matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het noordwesten tot noorden. Hierdoor is de temperatuur aan de lage kant voor begin juli. Het wordt 18 tot maximaal 21 graden. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar tussen 20 graden in het noordwesten en 24 graden in Limburg.

Morgenavond is het droog en klaart het wat meer op. In de nacht naar vrijdag komen de minima uit tussen 13 graden aan zee en 10 graden in het binnenland. Lokaal kan een ondiep mistbankje ontstaan boven weilanden en sloten.

Vrijdag: prima weerdag

Vrijdag is kans op een lokaal buitje, maar op veel plaatsen wordt het een droge dag. Er is een mix van wolkenvelden en zon. Daarbij is het waarschijnlijk wat zonniger in Zuid-Nederland dan in het noorden. Bij een matige noordwestenwind wordt het 20 graden op Texel tot 23 graden in Brabant en Limburg.

Het weekend: landinwaarts een beetje zomers

Ook dit weekend blijft het op de meeste plaatsen droog en bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken en zon. De wind blijft in de noordwesthoek en daardoor houden we temperatuurverschillen tussen de kustregio’s en het binnenland. In de kustgebieden liggen de maxima veelal op 20 of 21 graden. In midden, oosten en zuiden wordt het 22 tot 24 graden en mogelijk wordt het in Limburg een keer net 25 graden.

Volgende week echt volop zomer?

Vanaf maandag stijgt de onzekerheid in de verwachting. Waarschijnlijk wordt het warmer, maar het zou goed kunnen dat het licht wisselende weertype van het weekend blijft met aanmerkelijk hogere maxima in het binnenland dan aan zee. Er zijn echter ook een flink aantal modelberekeningen die in de loop van de week voor een droog en in het hele land aanmerkelijk warmer weertype gaan met landinwaarts 30 graden en meer.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws in schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black