Weerbericht Nederland

Vanuit het westen regen

27 november 2022, 08:56

De bewolking overheerst en vanuit het westen volgt regen. Later op de dag gaat het vanuit het westen harder regenen. De temperatuur loopt op naar 7 tot 9 graden en voor het gevoel is het waterkoud. Morgen is het bewolkt met af en toe regen en motregen. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden. Vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen af en tegelijkertijd wordt het ook wat kouder. Wel is het dan vaak grijs en bewolkt met grote kans op nevel en mist. Aan het eind van de week is het overdag een graad of 4-5, in de nachten vriest het dan licht.

Vanochtend: vanuit het westen regen

De bewolking overheerst en vanuit het westen gaat het regenen. In het oosten en noordoosten is het nog een deel van de ochtend droog en ook in Limburg zijn de regenkansen eerst nog klein. De wind waait uit het zuiden en is meest matig van kracht. Aan zee en in het Waddengebied is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5.

Vanmiddag: geruime tijd regen

Het is grijs en bewolkt en er valt geruime tijd regen. Vooral in het westen kan het soms stevig doorregenen, terwijl het in het oosten ook af en toe wat droger is. De zuidenwind is meest matig en aan zee vrij krachtig, 3 tot 5 Bft. De temperatuur loopt op naar 7-8 graden, maar voor het gevoel doet het waterkoud aan. In het zuiden en zuidwesten kan het nog 9 graden worden.

Vanavond en vannacht: eerst regen, later vanuit het zuiden tijdelijk droger

Het is bewolkt en regenachtig. Later op de avond en aan het begin van de nacht wordt het vanuit het zuiden tijdelijk wat droger, maar in de loop van de nacht volgt alweer een volgend regengebied. De zuidenwind neemt af naar zwak tot matig en het koelt niet of nauwelijks af naar 6-7 graden.

Morgen: af en toe regen, later op steeds meer plaatsen droog

De bewolking overheerst en het is op veel plaatsen wat druilerig met wat lichte regen en motregen. Veel regen valt er niet, maar je wordt er wel nat van.

In de middag trekt de regen naar het oosten en noorden weg en wordt het vanuit het zuiden en westen op steeds meer plaatsen droog. In Zeeland kan het later op de middag mogelijk even opklaren. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot hooguit matig van kracht en het wordt 8-9 graden. In Zeeland kan het 10 graden worden.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag overheerst de bewolking en vooral in het noorden kan nog wat lichte regen vallen. In het zuiden kan het af en toe even opklaren en is het droog. Er staat niet meer dan een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind en op veel plaatsen ontstaat nevel en mist. De temperatuur daalt naar 3 tot 5 graden.

Dinsdag: grijs en bewolkt

De bewolking overheerst en vooral in de ochtend komt op veel plaatsen laaghangende bewolking, nevel en mist voor. Op veel plaatsen blijft het grijs en bewolkt met (hardnekkige) mist, maar hier en daar kan ook de zon even doorbreken. De grootste kans op wat zon maken de kustgebieden. Er staat maar weinig wind en het wordt 7 tot 9 graden. In hardnekkige mistgebieden is het wat kouder.

Woensdag: lokaal een bui

De bewolking overheerst ook op de laatste dag van de meteorologische herfst en op veel plaatsen komt nevel en (hardnekkige) mist voor. Verspreid over het land komt het ook tot enkele buien. In het noorden kan het later op de dag opklaren. De zwakke veranderlijke wind krijgt een voorkeur voor het noorden tot noordoosten en neemt langzaam wat in kracht toe. De temperatuur loopt op naar 6 graden in het oosten en noordoosten en naar 8 in het westen en zuidwesten.

Donderdag: vrij koude start van december

Met een tot matig toenemende noordoostenwind wordt op de eerste dag van december koudere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar ongeveer 3 graden in het oosten en naar maximaal 6 in het westen. Het weerbeeld laat veel bewolking zien, maar zo nu en dan breekt ook de zon even door.

Daarna: vrij koud met nachtvorst

Vrijdag en in het weekend zijn er vrij veel wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. Het blijft over het algemeen droog en er waait een meest matige oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 4 graden, in de nachten vriest het over het algemeen licht.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black