Weerbericht Nederland

Op steeds meer plaatsen tropisch

10 augustus 2022, 09:31

De zon schijnt en het warmt snel op naar waarden tussen 24 graden op de Waddeneilanden tot 32 graden in het zuiden. Komende nacht koelt het af naar 12 tot 16 graden en morgen is het zonnig en op veel plaatsen tropisch met 26 tot 34 graden. Vrijdag en in het weekend is het tropisch met 31 tot 35 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik net onder de 30 graden. Volgende week neemt de bewolking toe en komt het tot enkele regen- en onweersbuien. De temperaturen zullen geleidelijk dalen.

Vanochtend: snel oplopende temperaturen

De zon schijnt volop, er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft dan ook overal droog. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het warmt snel op. Om 11:00 uur is het 22 graden in het noorden en lokaal al 25 in het zuiden.

Vanmiddag: zomers en landinwaarts tropisch

De temperatuur loopt tijdens de middaguren verder op. In het noorden wordt het maximaal 26 tot 28 graden en op de Waddeneilanden stokt het kwik bij 24 graden. In het westen is het 27 tot 29 graden en landinwaarts is het 29 tot 31 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek kan het 32 graden worden. Het weerbeeld laat uitbundige zonneschijn zien en het blijft droog. De noordoostenwind is zwak tot hooguit matig. Op de stranden kan de wind in de loop van de middag verfrissend uit het noorden waaien.

Vanavond: nog lang warm

De zon schijnt nog tot zonsondergang (rond 21:10 uur) en ook na zonsondergang blijft het helder. De noordoostenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt langzaam. Het is dan ook een heerlijke avond om buiten te zitten of om een wandeling te maken. Om 20:00 uur is het van noord naar zuid nog 22 tot 28 graden, om 23:00 uur is het 18 tot 22 graden.

Vannacht: helder

De temperatuur daalt tijdens de nachtelijke uren naar 12 graden in het noorden en oosten en naar 16 in het westen. Het is dan ook weer een prima nacht om de ramen open te zetten om het huis te koelen. Hier lees je meer tips.

Morgenochtend: zonnig

Zo rond 6:15 uur komt de zon weer op en deze schijnt dan de hele ochtend. Er is geen wolkje aan de lucht en het warmt weer razendsnel op. Om 8:00 uur is het 17 tot 20 graden, om 11:00 uur is het al op zomers warm met temperaturen van 25 tot 28 graden.

Morgenmiddag: tropisch

Uiteindelijk wordt het op veruit de meeste plaatsen tropisch warm. Alleen in het noordelijk kustgebied, de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden blijft het kwik onder 30 graden. Daar wordt het 26 tot 29 graden. Elders tropische temperaturen van 30-31 graden in het noorden en westen, 32-33 graden in het midden en oosten en 34 graden in het zuiden. Er waait niet meer dan een zwakke tot hooguit matige oosten- tot noordoostenwind. Aan zee steekt in de middag en verfrissende noordenwind op . Daar koelt het dan enkele graden af.

Morgenavond: langzaam dalende temperaturen

De zon schijnt nog tot halverwege de avond en ook de nacht naar vrijdag verloopt helder. Er staat over het algemeen weinig wind, aan zee is de wind matig uit het noordoosten. De temperatuur daalt langzaam. Om 20:00 uur is het nog 24 tot 31 graden, rond middernacht is het 17 tot 22 en uiteindelijk daalt het kwik naar 13 tot 17 graden.

Vrijdag en zaterdag: zonnig en heet

Op beide dagen schijnt de zon van opkomst tot ondergang. De lucht is over het algemeen strakblauw en het blijft droog. Er waait een zwakke tot hooguit matige oostenwind, aan zee staat een matige noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 31-32 graden in het noorden en westen (op de Waddeneilanden wordt het 27 tot 29 graden), naar 32 tot 34 graden in het midden en oosten en naar 35 graden in het zuiden.

Zondag: sluierwolken

Zondag is de lucht niet meer strakblauw en is er vrij veel sluierbewolking zichtbaar. De zon schijnt nog flink en het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind en het is nog steeds zeer warm met maxima van 31 graden in het noorden en westen tot 35 in het zuiden en zuidoosten. Opnieuw blijft de temperatuur op de Waddeneilanden onder 30 graden. Het wordt er maximaal 29 graden.

Volgende week: toenemende kans op regen- en onweersbuien

Het weerbeeld ziet er volgende week anders uit. De bewolking neemt toe en er trekken van tijd tot tijd enkele regen- en onweersbuien over het land. De eerste buien dienen zich mogelijk al in de nacht naar maandag aan in het zuiden van het land. De temperaturen zullen geleidelijk gaan dalen. Maandag wordt het nog 28 tot 32 graden, dinsdag blijft het kwik overal weer onder 30 graden en later in de week is het dan 22 tot 25 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijke temperaturen.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black