Weerbericht Nederland

Wolkenvelden en opklaringen

25 mrt. 2019, 17:10 uur

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het is overwegend droog, maar lokaal valt een enkele lichte bui. Morgen en woensdag is er veel bewolking en kan plaatselijk een beetje regen vallen. Het wordt 9 graden op dinsdag en 11 op woensdag. Daarna komt er meer ruimte voor de zon en wordt het warmer met vrijdag 12-16 graden.

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog. In het oosten valt aan het begin van de avond lokaal nog een lichte bui. Al snel wordt het ook daar overal droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. De wind neemt af en wordt zwak tot matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust.

Vannacht daalt de temperatuur naar 1-4 graden. Geleidelijk neemt de bewolking toe en tegen de ochtend kan vooral in het noorden en noordoosten een spatje regen vallen.

Morgen zijn er veel wolkenvelden en een matige noordwestenwind voert koele lucht aan. Het wordt ongeveer 9 graden. Vooral in de ochtend kan het plaatselijk een beetje regenen. In de middag is het op veel plaatsen droog. Het oosten en noordoosten maken nog kans op wat regen. Lokaal kan de zon even doorbreken, vooral Zeeland maakt aan het eind van de middag kans op zon.

In de avond komen in het zuiden en westen enkele opklaringen voor en blijft het droog. In het noorden en oosten blijft het overwegend bewolkt met in het uiterste noordoosten kans op een spatje regen. In de nacht naar woensdag is het droog met veel wolkenvelden en lokaal kan mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 1-3 graden en aan de grond is kans op een beetje vorst. Aan de kust is het 4-6 graden.

In de nacht naar woensdag is het droog met veel wolkenvelden en lokaal kan mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 1-3 graden en aan de grond is kans op een beetje vorst. Aan de kust is het 4-6 graden.

Woensdag gaat de temperatuur iets omhoog en wordt het 10-12 graden. Een groot deel van de tijd is het bewolkt, maar zo nu dan kan de zon even doorbreken. Op veel plaatsen blijf het droog. In het noordoosten is de kans op een bui wat groter, vooral in de namiddag en de avond. De wind is meest matig en komt uit het westen tot noordwesten.

Donderdag zijn er veel wolkenvelden met in de ochtend in het oosten een kleine kans op een spatje regen. De middag verloopt droog en vooral in het westen kan de zon doorbreken. In het binnenland komen veel stapelwolken voor en is de zon zo nu en dan te zien. Met 11-14 graden is het iets zachter dan normaal.

De dagen daarna blijft het droog en wordt het zonniger en warmer. Vrijdag wordt het 12-16 graden en zaterdag wordt het in het zuiden en zuidoosten 17 graden. Naast zonnige perioden zijn vooral in het noordoosten ook stapelwolken. In de nacht en de eerste uren van de ochtend kan regionaal mist voorkomen. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten tot westen. Zondag komt de wind uit het noorden tot noordwesten en wordt het frisser. De maxima liggen dan tussen 9 graden in het noorden en 12 graden in het zuiden en zuidoosten. Er zijn dan zonnige perioden, enkele stapelwolken en het blijft op de meeste plaatsen droog.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.