Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Nederland

  Droge ochtend, later enkele buien
  30 sep. 2020, 0:00 uur
  Het is wisselend bewolkt met kans op een beetje regen. Vooral in het oosten en noordoosten kan mist voorkomen. De ochtend verloopt zo goed als droog met wolkenvelden en wat zon. In de loop van de middag kunnen enkele buien ontstaan en het wordt 17-20 graden. Donderdag is het grijs en zijn er perioden met regen. Met 16 graden is het ook iets frisser.

  Deze nacht is het op veel plaatsen droog met wolkenvelden en heldere perioden. Lokaal is een beetje (mot)regen niet uitgesloten. In het noordoosten, oosten en rond de Veluwe is kans op mist. De temperatuur daalt naar 10 graden in het noordoosten tot 14 graden aan de Zeeuwse kust.

  Vanochtend is het op veel plaatsen droog met wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. In het oosten en noordoosten kan het aan het begin van de ochtend flink nevelig zijn.

  Vanmiddag is vooral in het zuiden kans op een paar buien. Er worden niet veel buien verwacht en daardoor blijft het op veel plaatsen droog. Het wordt 18-19 graden. Op de Wadden is het net een graadje koeler en in het zuiden kan het net 20 graden worden. Voor de tijd van het jaar is dit heel normaal. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig en aan zee soms vrij krachtig.

  Aan het eind van de middag en aan het begin van de avond neemt in het hele land de kans op wat regen toe. Daarna volgt een wisselvallige nacht met perioden met regen. De minima liggen tussen 12 en 14 graden.

  Donderdag is het grijs en zijn er perioden met regen. Vooral midden op de dag kan het een tijd regenen. Het wordt zo’n 16 graden en de wind is overwegend zuidelijk en matig van kracht. Later in de middag neemt de regen in het zuidwesten af en kan de zon kortstondig doorbreken. In de avond zal de regen grotendeels verdwijnen en in de nacht is het vaak droog.

  Vrijdag zal het in het zuiden opnieuw regenen. In het midden en noorden is kans op wat neerslag, maar er zijn ook droge perioden en vooral het noorden maakt daarbij kans op wat zon. De wind is naar het oosten tot noordoosten gedraaid en matig van kracht. Het wordt 15-17 graden.

  Zaterdag wordt een bewolkte dag en kunnen we perioden met regen verwachten. Op sommige plaatsen kan het langere tijd (licht) regenen en wordt het een natte dag. De maxima komen uit op 14-16 graden. In combinatie met wat regen en een matige zuidoostenwind is het voor het gevoel nog wat kouder.

  Zondag zal het niet langdurig regenen. Wel kunnen enkele buien ontstaan, maar tussendoor kan af en toe de zon doorbreken. Het wordt 14-15 graden. Mogelijk kan het lokaal net 16 graden worden. Er staat een matige en in het westen soms vrij krachtig zuidenwind.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

  Dinsdag 29 sep