Weerbericht Nederland

Enige tijd regen, vannacht in noordoosten mogelijk wat natte sneeuw

07 december 2021, 16:41

Vanavond valt er in het land enige tijd regen, in de nacht valt in het noordoosten nog wat natte sneeuw. Morgen schijnt weer de zon. Het wordt 6-7 graden. De komende dagen is het licht winters met temperaturen van 3 tot 5 graden. In het weekend wordt het geleidelijk zachter en volgende week liggen de maxima tussen 7 en 9 graden.

Vanavond is de bewolking dik genoeg voor enige tijd regen. Later op de avond gaat de regen in het noorden en noordoosten van het land over in natte sneeuw. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige en bij de Waddeneilanden soms harde zuidoostenwind.

Komende nacht valt op veel plaatsen wat regen, maar in de noordoostelijke helft valt enige tijd natte sneeuw die mogelijk en tijdelijk kan blijven liggen. Vanuit het zuidwesten wordt het geleidelijk weer droog met opklaringen. Langs de westkust komen enkele buien voor. De stevige wind draait geleidelijk naar zuid en neemt af naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee. Het koelt af naar 2 tot 4 graden, maar in het noordoosten is het tijdens sneeuwval slechts 1 graad boven nul.

Morgenochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Langs de westkust komen stapelwolken en enkele buien voor. De wind waait uit het zuiden is meest matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

Morgenmiddag is er een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Het is droog en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidenwind. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag zijn er opklaringen, maar ook enkele wolkenvelden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in het noordwesten is een enkele bui niet uitgesloten. Er waait een matige zuiden- tot zuidoostenwind en het koelt op veel plaatsen af naar waarden rond het vriespunt. In het westen wordt het niet kouder dan 2 graden.

Donderdag schijnt landinwaarts af en toe de zon. In het westen en zuidwesten overheerst de bewolking en valt af en toe wat lichte regen. Er staat maar weinig wind en het wordt niet warmer dan 3 tot 5 graden. Daarmee blijft het duidelijk kouder dan de 7 graden die normaal is in deze tijd van het jaar.

Vrijdag is het bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen, mogelijk valt ook natte sneeuw. Later op de dag kan in het noorden de zon af en toe doorbreken. Er waait niet meer dan een zwakke veranderlijke wind en het wordt opnieuw niet veel warmer dan 3 tot 5 graden.

In het weekend schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en op beide dagen is wat regen mogelijk. De temperatuur stijgt zaterdag naar 4 tot 6 graden, zondag is het met 5 tot 8 graden overal wat zachter.

Volgende week is het met 7 tot 9 graden duidelijk zachter dan deze week. Het weerbeeld laat een wisselvallig beeld zien met wolken, soms zon maar ook regelmatig wat regen of enkele buien.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws in schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black