Weeronline
Weeronline
  Zondag 7 jun

  Weerbericht Nederland

  Buien met kans op onweer
  7 juni 2020, 0:00 uur
  Het is wisselend bewolkt en het komt tot buien. Daarbij is kans op onweer. In de zuidelijke helft is de kans op buien klein. De temperatuur stijgt naar 15-19 graden. Maandag komt het ook tot buien, maar dinsdag neemt de buienkans af. Met 15-19 graden blijft het fris. Vanaf woensdag wordt het warmer, maar de buienkans blijft. Aan het eind van de week is het 18-23 graden.

  Vannacht is het wisselend bewolkt en in de westelijke helft van het land komt het tot stevige buien en bij buien is onweer mogelijk. In het oosten en zuidoosten blijft het overwegend droog. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt boven land af naar matig. In de kustgebieden blijft de wind (vrij) krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. De temperatuur daalt naar 8 tot 10 graden.

  Vanochtend is het bewolkt en in het westen, noorden en midden komt het tot buien en bij buien is kans op onweer. Geleidelijk trekken de buien oostwaarts. De zwaarste buien komen in het noorden van het land voor, in het zuiden zijn de buien minder talrijk.

  Vanmiddag is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden en midden komt het tot buien. Ten zuiden van de grote rivieren blijft het zo goed als droog en schijnt steeds vaker de zon. De wind waait uit het westen en is matig in het zuiden en vrij krachtig in het westen en noorden.

  De temperatuur stijgt naar 15-16 graden in het westen en noordwesten en naar 17-18 in het midden, oosten en zuiden. In het oosten van Brabant en in Limburg wordt het 19 graden. Daarmee is het fris voor de tijd van het jaar, want 18-21 graden is gebruikelijk begin juni.

  Vanavond en komende nacht is het wisselend bewolkt met in het noorden en westen nog kans op enkele buien. Landinwaarts blijft het droog. De temperatuur daalt naar 7-8 graden in het binnenland en naar 10 in het westen.

  Maandag schijnt geregeld de zon, maar het komt opnieuw tot buien. In de ochtend zijn de buien voor het noorden en westen, in de middag tref je ze in het binnenland. De wind draait naar het noorden en neemt toe naar matig en aan zee naar vrij krachtig. De temperatuur is wat hoger en stijgt naar 16-17 graden in het noorden en westen en 18-19 elders. Direct aan zee en op de Wadden wordt het maximaal een graad of 15.

  Dinsdag zijn er perioden met zon. Er zijn ook wolkenvelden, maar de kans op een bui is niet zo groot meer. De wind waait zwak tot matig uit het noorden. De temperatuur stijgt naar 16 tot 18 graden, maar in de kustprovincies wordt het niet warmer dan 14-15 graden. Daarmee blijft het fris voor de tijd van het jaar.

  De rest van de week is het licht wisselvallig zomerweer met oplopende temperaturen. De zon schijnt geregeld, maar elke dag is de kans op een bui ongeveer 40 procent. De temperatuur wordt geleidelijk hoger. Woensdag is het 16-20 graden en vrijdag en volgend weekend liggen de maxima veelal tussen 18 en 23 graden.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.