Weerbericht Nederland

Geregeld zon, vanmiddag buien

25 juni 2022, 09:38

De zon schijnt vandaag geregeld, maar geleidelijk verschijnt bewolking en valt een enkele bui. Bij een stevigere bui is onweer mogelijk. Het wordt vanmiddag 21 tot 26 graden. Morgen is het op veel plaatsen droog en schijnt geregeld de zon. Later is in het oosten wat regen mogelijk. Het wordt 21 tot 24 graden. Na het weekend is het meest droog, schijnt geregeld de zon en wordt het warmer. Woensdag en donderdag is het 25 tot lokaal 30 graden.

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon, maar met name in het westen en zuiden komen wolkenvelden voor. In de loop van de ochtend is in het westen een enkele bui mogelijk. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind en het warmt vrij snel op. Om 11:00 uur is het al van west naar oost 19 tot 22 graden.

Vanmiddag schijnt geregeld de zon. Er zijn ook wolkenvelden en verspreid over het land valt zo nu en dan een bui. Bij een stevigere bui is ook onweer mogelijk. De matige zuidenwind neemt in kracht af en wordt veranderlijk van richting. De temperatuur loopt op naar 21 of 22 graden in het westen en naar 23 tot 26 graden elders met de hoogste waarden langs de oostgrens.

Vanavond is in het oosten en noordoosten een enkele regen- of onweersbui mogelijk. Elders is er een mix van zon en wolken. Later op de avond valt in het zuiden en zuidwesten wat regen. De temperatuur daalt geleidelijk naar 17 tot 20 graden rond zonsondergang.

Komende nacht is het meest bewolkt en vanuit het zuiden trekt een gebied met regen en buien over het land. Soms regent het stevig door en is ook onweer mogelijk. De meeste regen wordt over de westelijke helft van het land verwacht en mogelijk blijft het in het noordoosten droog. De temperatuur daalt naar waarden omstreeks 15 graden.

Morgenochtend is het op veel plaatsen droog en zijn er perioden met zon. In het noorden overheerst de bewolking en valt eerst nog wat regen. Geleidelijk wordt het ook daar droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en om 11:00 uur is het 18 tot 20 graden.

Morgenmiddag is het droog en schijnt geregeld de zon. In het oosten komt meer bewolking voor en langs de oostgrens is wat lichte regen niet helemaal uitgesloten. Bij niet meer dan een zwakke wind stijgt het kwik naar 21 graden in het westen en naar 24 in het oosten.

Morgenavond is het veelal bewolkt en in het oosten valt af en toe regen. Elders blijft het droog en in het westen schijnt af en toe de zon. In de nacht naar maandag wordt het ook in het oosten weer droog. Er waait niet meer dan een zwakke zuidenwind en het koelt af naar 14 tot 17 graden.

Maandag zijn er aanvankelijk wolkenvelden, maar geleidelijk breekt de zon goed door. Landinwaarts valt lokaal een bui, maar over het algemeen is het droog. Er waait een zwakke zuidwestenwind en het wordt 21 tot 23 graden.

Dinsdag blijft het droog en schijnt de zon flink. Er waait een zwakke tot matige westenwind en het wordt weer wat warmer. In het westen wordt het 22 tot 24 graden, elders stijgt het kwik naar 24 tot 26 graden.

Woensdag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en met een zwakke zuidoostenwind wordt weer duidelijk warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt overal tot boven 25 graden en landinwaarts kan het 28 of 29 graden worden. Donderdag blijft het warm en stijgt het kwik in het oosten en zuidoosten naar lokaal 30 graden. Elders is het 25 tot 28 graden. De zon schijnt, maar later op de dag neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe.

Vanaf vrijdag is het dan weer licht wisselvallig zomerweer met zon, wolken en van tijd tot tijd een (onweers)bui. De temperatuur is weer wat lager en ligt volgend weekend veelal tussen 21 en 26 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws in schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black