Weerbericht Nederland

Na regen, enkele felle (onweers)buien

25 mei 2024, 13:02

Vanmiddag is er een mix van wolken, wat zon en buien. Vooral in het noorden kunnen dit felle buien zijn met onweer en hagel. Vanavond wordt het overal droog en schijnt de zon nog een tijdje. Morgen begint de dag veelbelovend, maar slaat het weer in de middag om. Er trekken dan meerdere lijntjes met stevige regen- en onweersbuien over ons land. Het wordt vandaag 17-20 graden, morgen is het voor de buien uit 22 à 23 graden. Ook na het weekend blijft het wisselvallig.

Vanmiddag: wolken, zon en een enkele bui

De middag verloopt met een mix van wolken, zon en enkele buien. Plaatselijk kan dit een felle bui zijn met onweer, hagel en windstoten. Vooral het noorden maakt daar kans op. Het warmt op naar 17 graden aan zee tot 20 graden in het oosten en noordoosten. Tijdens buien valt de temperatuur een aantal graden terug. De wind wordt vanmiddag meest matig uit het zuiden tot zuidwesten, maar op de Wadden kan het nog vrij krachtig waaien uit het noordoosten.

Vanavond: mooie zonsondergang

Vanavond komen in het noorden eerst nog een paar buien voor, maar deze worden snel minder zwaar en halverwege de avond is het overal droog. Vanuit het zuiden klaart het breed op en dus kan de zon nog een tijdje schijnen. Het is dan prima weer voor bijvoorbeeld een mooie avondwandeling of om te genieten van een mooie zonsondergang. Alleen in het noorden en noordoosten kunnen wolken het zicht op de ondergaande zon ontnemen.

Vannacht is het vrij helder met alleen wat sluierbewolking en in het noordoosten kan later mist ontstaan. Plaatselijk kan dit dichte mist zijn met minder dan 200 meter zicht. Het koelt af naar een graad of 10.

Morgen: na een zonnige start volgen felle onweersbuien

Zondagochtend is het droog met zon en sluierbewolking en in het noordoosten kan het de eerste uren mistig zijn. De temperatuur loopt snel op richting 20 graden. Ga je in de middag op pad? Hou er dan rekening mee dat het weer snel kan omslaan. Vanuit het zuidwesten trekken in de loop van de middag meerdere lijntjes met regen- en onweersbuien over het land, maar ook kunnen er in het binnenland een paar losse stevige buien ontstaan. Bij de buien is kans op plensregens, hagel en zware windstoten. Voor de buien uit wordt het nog warm met 22 à 23 graden. De wind is meest matig uit het zuiden tot zuidoosten.

In de avond houden de felle regen- en onweersbuien eerst nog aan, maar vanuit het zuidwesten wordt het geleidelijk droog met opklaringen. De laatste buien verlaten het oosten en noordoosten aan het einde van de avond.

Maandag: lokaal een regenbui

Op maandag hoeven we met stevige regen- en onweersbuien geen rekening meer te houden. Het grootste deel van de dag verloopt droog met een mix van wolken en zon. In de middag krijgt bewolking de overhand en kunnen vooral in het zuiden en oosten een paar lokale regenbuien ontstaan. Er staat een matige zuidwestelijke wind en het wordt 17 graden aan zee tot lokaal 20 langs de Duitse grens. Dat zijn hele normale temperaturen voor eind mei.

Dinsdag: herhaling van zetten

Het weer lijkt dinsdag sterk op dat van maandag. Er is opnieuw een mix van wolken en zon, waarbij in de loop van de dag weer een paar regenbuien ontstaan. Het wordt daarbij 17 graden in het westen tot 19 in het oosten.

Lange termijn: geen stabiel weer

Op de lange termijn verandert er weinig. Het blijft wisselvallig lenteweer met dagelijks kans op regen. Woensdag trekt waarschijnlijk een regenzone over ons land en de dagen daarna moeten we weer rekening houden met losse buien. De temperatuur blijft uitkomen rond 18 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven