Weerbericht Nederland

(Onweers)buien

22 mei 2022, 00:00

Gedurende de dag trekken vanuit het zuiden (onweers)buien over het land. Vooral in het binnenland kunnen deze stevig van karakter zijn met kans op hagel en windstoten. Voor de buien uit wordt het 19 tot 24 graden. De komende dagen zorgt een stevige westenwind voor aanmerkelijk koeler weer. Dinsdag wordt het slechts 15 tot 18 graden. Daarna blijft het vrij koel en licht wisselvallig weer.

Vannacht blijft het droog met op veel plaatsen opklaringen. In Zuid-Nederland neemt de bewolking toe en kan helemaal aan het einde van de nacht lokaal een beetje regen vallen. De minima komen uit rond 11 graden.

Vanochtend zijn er in het noorden eerst nog perioden met zon, voordat ook daar de bewolking toeneemt. In het zuiden is kans op enkele buien en deze kans breidt noordwaarts uit. Veel valt er waarschijnlijk niet en in de noordelijke helft van het land kan het regionaal de hele ochtend droog blijven. De temperatuur ligt halverwege de ochtend op 15 tot 18 graden.

Vanmiddag wordt het nog behoorlijk warm met maxima van 19 graden in het noordwesten tot 24 in het oosten. In de loop van de middag en vooral avond trekt een aantal regen- en onweersbuien van zuid naar noord over het land. De zwaarste buien zijn voor het zuidoosten en oosten. Naast onweer en flink wat regen is kans op hagel en windstoten. De wind draait van zuidoost naar (zuid)west en wordt in de avond matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig (5-6 Bft).

Later morgenavond en in de nacht naar dinsdag trekken de buien weg en is het een tijd overwegend droog. Het is wisselend bewolkt met minima rond 12 graden.

Dinsdag is het met 15 tot 18 graden aanmerkelijk koeler dan vandaag en morgen. Het weerbeeld bestaat uit wolken, af en toe zon en enkele buien die van west naar oost over het land trekken. In de loop van de middag komt er meer ruimte voor de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is op veel plaatsen matig. Aan zee kan het vrij krachtig tot krachtig waaien, windkracht 5 tot 6.

Woensdag schijnt de zon behoorlijk vaak en wordt het met 17 tot 20 graden iets warmer dan dinsdag. Ook is kans op een paar buien, vooral later op de dag. De wind zit nog steeds in de zuidwesthoek.

Het lange hemelvaartweekend laat vergelijkbaar weer zien met maxima van 16 of 17 graden op de Waddeneilanden tot ruim 20 graden in het zuidoosten. Nat wordt het weerbeeld niet, maar een enkele bui is dagelijks mogelijk. De zon is regelmatig van de partij en de wind waait uit westelijke richtingen.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws in schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black