Vrijdag 23 aug

Weerbericht Nederland

Zonnig en zomers, weekend tropisch
23 aug. 2019, 0:00 uur
Het is zonnig en warm zomerweer met 23 tot 28 graden. Komende dagen is het nog veel warmer. Zaterdag wordt het met 30 graden in het zuidoosten tropisch. Zondag kan het regionaal 30-32 graden worden. In het westen en noorden is het met 28-29 graden ook erg warm. Na het weekend houdt de warmte even aan. Later in de week wordt het 21 tot 24 graden en ontstaan enkele buien.

Deze nacht daalt de temperatuur onder een heldere sterrenhemel naar 8-9 graden in het binnenland en 12 tot 15 graden aan de kust. Lokaal kan een beetje mist ontstaan.

Vanochtend kunnen we veel zon verwachten. Naast blauwe lucht is er een klein beetje sluierbewolking.

Vanmiddag is het stralend weer en kan in het noorden een stapelwolk ontstaan. Op grote schaal wordt het zomers warm met 25-26 graden en in het zuiden en oosten kan het 26 tot plaatselijk 28 graden worden. In de kustgebieden is het 23-24 graden. Er staat nauwelijks wind en dat maakt het voor het gevoel nog warmer.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag is het helder. De minima komen uit tussen 11 en 16 graden.

Zaterdag wordt het in delen van Brabant en Limburg met 30 graden tropisch warm. Ook in de Achterhoek en op de Veluwe kan het plaatselijk zo warm worden. In de rest van het land kunnen we hoogzomerse temperaturen verwachten van 28-29 graden. In het Waddengebied en in het noorden van Noord-Holland is het 25-27 graden. Door een aflandige wind is het ook op de stranden aan de westkust zomers warm. In de loop van de middag kan de wind gaan draaien.

De zon schijnt uitbundig en er is nagenoeg geen bewolking. Met zonkracht vijf is de zon minder fel dan aan het begin van de maand, maar ook met een matige zonkracht is het raadzaam om je in te smeren.

In de avond is het nog een tijd flink warm. Halverwege de avond is het met 20-24 graden nog steeds heerlijk weer om buiten te zitten. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 13 tot 17 graden.

Zondag wordt het nog warmer met in het zuiden, midden en oosten tropische temperaturen van 30-31 graden. Plaatselijk kan het ruim 32 graden worden. In het noorden en in het westen wordt het 27-29 graden, maar in de duinen van Zuid-Holland wordt het ook 30 graden. Het is zonnig met ook wat sluierbewolking. Er worden geen buien verwacht.

In de avond blijft het nog een tijd warm met 23 tot 26 graden. Doordat het rond negen uur donker wordt kun je merken dat de zomer al vergevorderd is. Daarna daalt de temperatuur naar 19-21 graden en daarmee is het buiten nog steeds lekker. In de nacht wordt het 14 tot 18 graden.

Maandag houdt het zeer warme weer aan met 26-28 graden aan de kust en 29 tot plaatselijk 32 graden in de rest van het land. Ook dan is er veel zon en een beetje bewolking.

De dagen daarna zal de warmte minder worden. Tot en met woensdag maakt het zuidoosten nog kans op 29-30 graden en is het in de rest van het land 24 tot 28 graden. Later in de week wordt het 21 graden aan de kust tot 24 graden in het binnenland. Daarmee is het nog steeds iets warmer dan normaal. Naast zonnige perioden zijn er ook wolkenvelden. Dinsdagavond is er een kleine kans op een lokale onweersbui en vanaf woensdag neemt de kans op enkele (onweers)buien toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.