Weerbericht Nederland

Steeds meer opklaringen

25 september 2021, 16:53

Geleidelijk breiden opklaringen zich over het land uit. Morgen is er veel zon, wordt het 20-24 graden en stijgt eind van de dag in het zuiden en oosten de kans op een onweersbui. Komende week is het wisselvallig met regelmatig enkele buien en droge perioden met zon. De temperatuur daalt geleidelijk en ligt in de tweede helft van de week op 14-17 graden.

Vanavond zijn er wolkenvelden en opklaringen. Komende nacht daalt de temperatuur naar 12-14 graden en er waait een zwakke wind uit het zuidoosten tot oosten. Boven slootjes en weilanden kunnen ondiepe mistbanken ontstaan, maar de kans op verkeershinderende mist is klein.

Morgenochtend is het zonnig met soms wat velden (hoge) bewolking. Er waait een matige zuid(oost)enwind en de temperatuur klimt naar 18-22 graden aan het einde van de ochtend. 

Morgenmiddag is het op de meeste plaatsen nog lange tijd vrij zonnig met velden hoge bewolking. In Zuid-Nederland neemt de bewolking toe en eind van de middag is vooral in het zuidoosten kans op een (onweers)bui. Het wordt 20 graden op de Wadden, 22 graden in Amsterdam en 24 graden in het zuiden en oosten van het land. De wind is matig en draait van zuid naar zuidwest. 

Morgenavond zijn vooral in het zuiden en oosten van het land enkele onweersbuien mogelijk. In de nacht is het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. Het is zacht voor eind september. Kouder dan 14 graden wordt het op de meeste plaatsen niet. 

Maandag trekt van west naar oost een aantal buien over het land. De precieze timing is nog wat onzeker, maar waarschijnlijk is de meeste buiigheid in de middag. In de oostelijke helft verloopt de ochtend dan nog droog. In het westen breekt na de buien de zon in de middag weer door. Voor de buien uit wordt het landinwaarts nog ruim 20 graden. In het westen wordt het 18-19 graden. De wind draait van zuid naar west en is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Dinsdag belooft een droge dag te worden met een afwisseling van wolken en zon. Met 17 graden op de Wadden tot 19 graden in het zuiden van het land is de temperatuur normaal voor eind september. Er waait een matige zuidwestenwind.

De rest van de week is dagelijks kans op buien. De zon zien we tussendoor ook af en toe en de temperatuur moet iets omlaag met vanaf woensdag maxima van 14-17 graden. De wind zit in de zuidwesthoek en is soms nadrukkelijk van de partij.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws in schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black