Donderdag 21 nov

Weerbericht Nederland

Toenemende bewolking, kans op regen
21 nov. 2019, 16:53 uur
Wolkenvelden en opklaringen wisselen af. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en later is in het zuidwesten kans op lichte regen. De temperatuur daalt naar 2-4 graden. Morgen start bewolkt met in het noorden wat lichte regen. In de middag schijnt de zon. Het wordt 7-10 graden. In het weekend wordt het 7-11 graden met vooral zaterdag regionaal een beetje regen.

Vanavond is er een afwisseling van wolken en opklaringen. In het noorden en oosten is kans op mist. 

Vannacht kan in het zuidwesten een klein beetje regen vallen. De temperatuur daalt naar 2-4 graden en er waait een matige zuidoostenwind.

Morgenochtend is het aanvankelijk bewolkt met in het noorden van het land plaatselijk wat lichte regen of motregen. In de loop van de ochtend volgen vanuit het zuiden opklaringen.

Morgenmiddag is het wisselend bewolkt en droog. Met 7 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuiden van het land is het beduidend warmer dan gisteren en vandaag. Ook is dit een gebruikelijk middagtemperatuur voor de tweede helft van november. De wind waait uit het zuidoosten en is op de meeste plaatsen matig. Op de Wadden en aan de Zeeuwse wateren waait het soms vrij krachtig, 5 Bft.

Morgenavond zijn er aanvankelijk opklaringen. In de nacht naar zaterdag raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en aan het einde van de nacht neemt in het zuidwesten ook de kans op wat regen toe. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden.

Zaterdag wordt een bewolkte dag. Vooral in de zuidwestelijke helft van het land is kans op af en toe lichte regen of motregen. In het oosten en noordoosten is in de ochtend mogelijk lokaal nog wat ruimte voor de zon. Het wordt 7 graden in het noorden tot 10 in het zuiden en er waait een matige (zuid)oostenwind. In het noordelijk kustgebied is de oostenwind soms vrij krachtig, windkracht 5.

Zondag wordt een overwegend droge dag met veel wolken en af en toe zon. Het wordt 8 graden in Groningen tot 11 in Maastricht. De wind draait van zuidoost naar zuid en is matig, aan zee soms vrij krachtig.

Volgende week is het een aantal dagen vrij zacht voor eind november met maxima van 10-12 graden. Het is daarbij wisselvallig met weinig zon. Aan het einde van de week neemt de onzekerheid in de temperatuurverwachting sterk toe. De kans op beduidend kouder weer is voor het volgende weekend ongeveer net zo groot als de kans op aanhoudend zacht weer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.