Zaterdag 17 aug

Weerbericht Nederland

Af en toe een bui, westen wat zon
17 aug. 2019, 11:55 uur
Het is bewolkt met kans op een paar buien. In het westen schijnt af en toe de zon. Het wordt 20 tot 22 graden en er staat een stevige zuidwestenwind. Komende nacht en zondagochtend trekt een regengebied over het land. In de middag zijn er ook droge perioden en het wordt 19-22 graden. Na het weekend is het vaker droog met zonnige perioden. Volgend weekend wordt het warmer.

Vanmiddag zijn er droge perioden en ontstaat zo nu en dan een bui. Af en toe kan de zon doorbreken, maar over het algemeen blijft het bewolkt. In het westen en noordwesten kan de zon wat vaker doorbreken.

De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noordwesten en 22 graden in het binnenland. Er staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige zuidwesten.

Vanavond zijn er droge perioden en komen verspreid over het land enkele buien voor. Er zijn wolkenvelden en vooral in het noordwesten ook opklaringen. De wind draait wat meer naar het zuiden en neemt in kracht af.

Vannacht raakt het vanuit het zuiden geheel bewolkt en stijgt de kans op regen. De meeste neerslag zal later in de nacht in de zuidoostelijke helft vallen. De minima liggen tussen 14 en 16 graden.

Morgen begint de dag grijs en vooral in het zuiden, midden en oosten kan het nog een tijd regenen. In het westen en noordwesten valt af en toe regen. De grootschalige regen trekt geleidelijk verder en aan het begin van de middag valt vooral in de oostelijke delen van het land regen. Er staat weinig wind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig en tijdelijk kan in Zuid-Limburg een vrij krachtige wind opsteken.

In de middag zijn er droge perioden en komen verspreid over het land enkele buien voor. Af en toe kan de zon schijnen, maar over het algemeen zijn er veel stapelwolken. Het wordt 20-21 graden en met wat zon kan het in het zuiden 22 graden worden. In het Waddengebied is het een graad of 19. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht. In de kustgebieden en in het noordwesten is de wind (vrij) krachtig.

In de avond neemt de kans op buien af en kan de zon op verschillende plaatsen een tijd schijnen. Lokaal kan nog een enkele bui voorkomen. In de nacht naar maandag is vooral in het noorden en westen kans op een bui. De temperatuur daalt naar 11 tot 14 graden.

Maandag is in de ochtend in het noorden, westen en middag kans op enkele (lichte) buien. In het zuiden en oosten is het overwegend droog. Er zijn enkele wolkenvelden, maar regionaal begint de dag zonnig. Later in de ochtend ontstaan stapelwolken en schijnt af en toe de zon.

In de middag kunnen verspreid over het land een paar buien ontstaan. Het wordt 19 graden aan de kust 20-21 graden op veel andere plaatsen en in het zuiden en oosten kan het 22 graden worden. De wind blijft in de zuidwesthoek en is matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig in het westen. Aan zee staat een krachtige zuidwester.

De dagen daarna is het vrij rustig zomerweer met zonnige perioden en stapelwolken. Vooral midden op de dag kan de zon regionaal een tijd verdwijnen en kan een enkele lichte bui ontstaan. Aan de middagtemperatuur verandert weinig. ‘s Nachts wordt het wel iets koeler met in de nacht naar woensdag minima van 8 tot 13 graden. Lokaal kan wat mist ontstaan.

Vanaf donderdag kan de temperatuur licht stijgen en vrijdag wordt het 21-24 graden. In het zuiden en zuidoosten wordt het volgende week zaterdag zomers warm met 25 graden. Mogelijk wordt het op zondag op meer plaatsen zomers.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.