Weerbericht Nederland

Donderdag iets koeler

31 mei 2023, 17:14

Vanavond is het nog helder, met uitzondering van het uiterste noorden. Morgen is het een stuk koeler maar opnieuw droog en zonnig. Ook de dagen daarna staat er geen regen op het programma en is het de zon die dagelijks het weerbeeld domineert.

Vanavond en vannacht: meeste bewolking in het noorden

Het is deze avond nog lange tijd zonnig in grote delen van het land en daarmee is het een perfecte avond om de barbecue aan te steken of lekker in de tuin te zitten. In de loop van de avond en in de nacht naar donderdag trekken lage bewolking via het noorden over ons land. Vannacht trekt de bewolking geleidelijk verder zuidwaarts over het land, maar neerslag valt er niet uit. De minima komen uit tussen 8 en 11 graden.

Morgen: opnieuw koeler

We beginnen de dag met vrij veel bewolking en in het uiterste noordwesten is een spatje (mot)regen mogelijk. De wind waait meer uit het noorden waardoor koelere lucht over ons land wordt geblazen. De temperatuur stijgt naar 14 tot 16 graden in de kustprovincies tot een graad of 20 dieper landinwaarts. Het blijft overal droog en in de loop van de dag gaat de zon wederom flink schijnen. Vooral in het zuiden is veel ruimte voor de zon. Er waait een matige noordenwind, 3-4 Bft.

Vrijdag: mix van wolken en zon

Het blijft droog met wederom flink wat ruimte voor de zon maar er komen verspreid over het land ook enkele wolkenvelden voor. Er zijn wederom grote verschillen in temperatuur in ons land. De hoogste waarden vinden we in Limburg en langs de oostgrens. Hier kan het kwik lokaal stijgen tot 21 graden. Elders in het land liggen de maxima tussen 17 en 20 graden en vlak aan zee en op de Waddeneilanden is het met 14 tot 16 graden wederom een stuk frisser. Een extra jasje tijdens een strandwandeling is zeker aan te raden.

Zaterdag: schitterend buitenweer

De eerste dag van het weekend verloopt ronduit aangenaam. Een noordoostelijke wind voert opnieuw warmere lucht naar ons land waardoor de temperatuur flink oploopt. Het wordt 18 graden in het noorden tot lokaal 25 graden in het uiterste zuidoosten. Hierbij schijnt de zon in heel het land uitbundig en is het dus heerlijk weer om lekker buiten te wandelen of in de tuin te werken. Zorg wel dat jij je goed insmeert als je lange tijd buiten zit. Midden op de dag kan jij snel verbranden in deze tijd van het jaar.

Voorlopig droog en zonnig, temperatuur onzeker

Zondag is het nog droog met flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit tussen 16 en 23 graden. Ook de dagen daarna verlopen de dagen droog en vaak zonnig. Hoe warm het dagelijks wordt is afhankelijk van de windrichting. Bij een wind meer uit noordelijke richtingen is het koeler met vaker bewolking. Bij noordoost is het warmer en zonniger. Neerslag valt er de komende tijd niet.

Lees ook onze verwachting voor de hele maand juni.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black