Weer Spanje

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Spanje

Weerbericht Spanje

Zonnig en zomers

Het is de komende dagen zeer zonnig in grote delen van het land. Daardoor stijgt het kwik ook naar zomerse tot tropische temperaturen. Zo wordt het 29 graden in Madrid en zelfs 32 graden in Sevilla. Aan de Spaanse Costa's is het prima weer om naar het strand te gaan. De temperatuur komt uit tussen 24 en 28 graden en de zon schijnt vaak. Let er wel op dat je jezelf regelmatig insmeert, want met zonkracht 8 kun je binnen 10 tot 15 minuten al verbranden. In Galicië is het weerbeeld anders. Daar trekken dagelijks enkele buien over de regio. De temperatuur ligt rond 20 graden. Vanaf dinsdag neemt de buienkans toe in heel het land.

Wie op zoek is naar zonovergoten weer, is aan het juiste adres op de Canarische eilanden. Daar maakt de zon overuren en stijgt de temperatuur dagelijks naar 24 tot 26 graden. Wel staat er een krachtige noordoostenwind. In de tweede helft van de week is er een kleine kans op een bui.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Spanje

Spanje is zeer divers wat betreft klimaat. Het noorden en noordwesten hebben een zeeklimaat. De beste tijd om deze regio te bezoeken is in juli en augustus. Dan is het niet verschroeiend heet, maar eerder aangenaam warm. Pas wel op voor plensbuien. Van de Costa Brava in het noorden tot aan de Costa del Sol in het zuiden heerst een mediterraan klimaat. Ook de Balearen zijn hiermee gezegend. Het vakantieseizoen loopt in deze regio van april tot en met oktober. Mei is de natste maand. Juni de zonnigste. In het binnenland heerst een landklimaat. Bezoek dit gebied in de lente, wanneer het aangenaam zacht is en de natuur op haar best. In de zomer is het heet (40°C). In de winter kan er in de berggebieden geskied worden. Een van de populairste regio's in Spanje zijn de Canarische Eilanden met populaire bestemmingen zoals Lanzarote en Fuerteventura.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven