Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

25 augustus 2019

Het is volop zomer in Europa. In Frankrijk en Duitsland is het regionaal tropisch, in het noorden en midden van Italië is kans op regen- en onweersbuien. In de Alpen is het heerlijk zomerweer met aan het eind van de middag kans op regen- en onweersbuien. Aan de landen rondom de Middellandse zee is het heerlijk zomerweer. In Turkije is het snikheet met plaatselijk 40 graden.

West-Europa

Frankrijk
In het hele land maakt de zon overuren. De temperaturen liggen boven de 30 graden. In Parijs wordt het 31 graden en is het zonovergoten. In Bretagne is het een paar graden koeler. De komende week blijft het heet, maar neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Groot Brittannië
In Engeland is het volop zomer. In Londen kan het zelfs 32 graden worden. In Schotland liggen de temperaturen tussen de 17 en 26 graden. In Glasgow wordt het 25 graden. De komende dagen wordt het een paar graden koeler en neemt de kans op een bui toe.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is zonovergoten. De temperaturen liggen tussen de 29 en 37 graden. In Athene wordt het 35 graden. Op de eilanden kan het vrij krachtig waaien. De komende dagen behouden we dit weerbeeld en blijf het heet.

Italië
In een groot deel van Italië is het mooi zomerweer. In het noorden en midden van het land is kans op een enkele onweersbui. Het wordt 25-32 graden. In Rome wordt het 32 graden. Vanaf woensdag neemt de kans op regen- en onweersbuien toe.

Kroatië
In het hele land is kans op regen- en onweersbuien, aan de zuidkust blijft het mooi zomerweer. Het wordt 27-33 graden. In Split wordt het 32 graden. De komende dagen is in het hele land meer ruimte voor de zon, in het noorden blijft kans op een bui.

Portugal
Het is koeler dan afgelopen dagen. In het midden en noorden is kans op een bui. In de Algarve schijnt de zon volop en is het heerlijk strandweer. De temperaturen liggen tussen de 21 en 32 graden. Na maandag wordt het een paar graden warmer en neemt de kans op een bui af.

Spanje
In het noorden en westen van het land is kans op een regen- of onweersbui. Aan de costa's schijnt de zon volop met temperaturen rond de 30 graden. In Madrid wordt het heet met 34 graden. De komende dagen blijft kans op regen- en onweersbuien. Op de Canarische eilanden is het mooi vakantieweer met temperaturen rond de 30 graden.

Turkije
In het noordoosten van het land is kans op een bui, in de rest van het land is het zonovergoten en snikheet. In Antalya kan het 39 graden worden. In Istanboel wordt het met 30 graden minder heet. Aan de kust kan het af en toe vrij krachtig waaien. De komende tijd blijft het heet en is in het noordoosten van het land kans op een bui.

Centraal Europa

Duitsland
Regionaal is het tropisch warm. In Berlijn wordt het 31 graden. In het midden en zuidoosten van het land is kans op een enkele regen- of onweersbui. In de rest van het land maakt de zon overuren. Komende dagen blijft het heet en is kans op een enkele bui.

Oostenrijk
In de ochtend is overwegend zonnig. In het hele land is in de middag en avond kans op regen- en onweersbuien. Als je wilt wandelen is het verstandig vroeg te vertrekken. De temperaturen liggen tussen de 22 en 30 graden. De komende dagen wordt het een paar graden warmer, wel blijft kans op regen- en onweersbuien.

Zwitserland
Het is heerlijk vakantieweer in de Alpen. Het is overwegend zonnig, de temperaturen liggen tussen de 24 en 31 graden. In Bern wordt het 28 graden. De komende dagen neemt de kans op een bui toe.


Floris Lafeber Floris Lafeber Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.