Weerbericht Europa

21 mrt. 2023 09:02 uur

Zuid-Europa

Spanje

Het is aangenaam met temperaturen rond 22 graden aan de Spaanse Costa's. In de zuidelijke regio's in het binnenland zijn maxima van 27 graden mogelijk. Daarnaast krijgt de zon veel ruimte om te schijnen. De enige uitzondering hierop is de Atlantische kust. Daar heeft bewolking de overhand en af en toe valt er een bui. Het kwik ligt rond 18 graden.

Ook op de Canarische Eilanden is het warm met maxima tot 24 graden. Daarbij wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en blijft het droog.

Italië

De neerslagkansen nemen de komende dagen flink af en tot het eind van de week is het op veel plaatsen droog. In het weekend stijgt vooral in het noorden de kans op enkele buien, later komt het ook op meer plaatsen tot buien. De temperatuur loopt in Florence en in Rome op naar 20 tot 22 graden, vanaf zondag wordt het geleidelijk weer minder warm.

Portugal

De zon schijnt de komende tijd flink en het is daarbij aangenaam met maxima tussen 18 en 22 graden. In de loop van de week krijgt de zon minder ruimte en dan doet de temperatuur een stapje terug, maar met maxima van 17 tot 20 graden is het nog steeds prima weer. Vooral in het noorden stijgt later in de week de kans op regen.

Op Madeira is er de komende dagen een mix van wolken en zon. Het blijft droog en de maximumtemperatuur ligt rond 21 graden. Op de Azoren is het weerbeeld net iets bewolkter. Ook is dagelijks kans op enkele buien. De temperatuur ligt tussen 17 en 20 graden.

Centraal Europa

Duitsland

Vooral in het noorden is het wisselvallig met dagelijks regen. De zuidelijke deelstaten hebben eerst nog met droog weer te maken, maar in de loop van de week neemt ook daar de kans op buien toe. In Berlijn is het de eerste dagen een graad of 17, maar vanaf het weekend zet de temperatuur een daling in en begin volgende week is het 8 graden. In München is het eerst 20 graden, maar ook daar wordt het vanaf het weekend kouder.

Oostenrijk

Het is de komende dagen droog en daarbij is ook ruimte voor de zon. Het is daarbij warm met in Wenen en Salzburg temperaturen van 19 tot 22 graden. Op 2000 meter hoogte is het zo'n 6 graden; slecht nieuws dus als je nog op wintersport bent in de wat lagere delen. Vanaf vrijdag neemt de kans op buien toe en valt tot op 2000 meter hoogte regen. Daarna wordt het geleidelijk kouder en neemt ook in de lagere wintersportgebieden de kans op sneeuw toe. In Wenen en Salzburg is het vanaf maandag een graad of 10.

Zwitserland

Het is zacht en daarbij stijgt de temperatuur de eerste dagen naar ongeveer 18 graden in steden als Bern, Basel en Geneve. Het blijft droog en er is een mix van zon en wolken. Vanaf vrijdag neemt de kans op neerslag toe en kan hoog in de Alpen ook weer wat sneeuw vallen. De temperaturen zullen enkele graden dalen en vanaf zondag is het op veel plaatsen 9 of 10 graden.

West-Europa

Frankrijk

Over het noordwesten trekken regelmatig regengebieden, terwijl het in de rest van het land juist droog en rustig weer is. Aan het eind van de week dringen buien dieper het land in en krijgt ook de Rhônevallei ermee te maken. De temperatuur stijgt naar 14 tot 17 graden in Parijs en naar 19 tot 22 graden in Carpentras en Biarritz. Ook in het weekend blijft het wisselvallig, maar na het weekend neemt de wisselvalligheid af en schijnt vaker de zon.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black