Weerbericht Europa

2 aug. 2021 11:58 uur

Zuid-Europa

Griekenland

Griekenland heeft te kampen met een zware hittegolf op dit moment. Het is zonovergoten en snikheet. In het binnenland loopt de temperatuur op sommige plaatsen op tot zelfs 45 graden. In Athene wordt het ongeveer 41 graden. Ook op de eilanden is het snikheet met temperaturen rond 40 graden, wel zorgt een briesje van zee ervoor dat het net ietsje minder heet aanvoelt. De zonkracht is erg hoog, goed insmeren is dus ook geen overbodige luxe! Voorlopig houdt het zonnige en hete weer aan en de kans op een bui is minimaal.

Italië

Het is volop zomerweer met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land. Op Sicilië kan het lokaal 40 graden worden. In het midden wordt het iets minder heet met maximumtemperaturen rond 32 graden in Rome. Het blijft voorlopig zonnig en kurkdroog. Alleen langs de Alpenrand komt vaker bewolking voor en daar kunnen af en toe ook zware regen- of onweersbuien ontstaan. Lokaal met zware windstoten, onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Ook in de loop van de week blijft het in de rest van het land volop zomerweer met tropische temperaturen

Kroatië

De komende dagen is het schitterend zomerweer met veel ruimte voor de zon. In het binnenland liggen de maximumtemperaturen rond 28 graden. Aan de kust kan het 32 graden worden. Heerlijk vakantieweer. Later in de week neemt de kans op enkele buien toe. Vooral op donderdag kunnen er enkele pittige regen- of onweersbuien vallen.

Spanje

In grote delen van het land is het op en top zomerweer. In het zuiden en midden van het land schijnt de zon volop bij tropische temperaturen rond 35 graden. In Madrid wordt het ongeveer 33 graden en in Sevilla kan het woensdag zelfs 37 graden worden. In het noorden is het een stuk minder warm met maximumtemperaturen rond 22-25 graden. Hier is ook veel bewolking aanwezig en kan af en toe een spat regen vallen.

Op Mallorca is veel ruimte voor de zon en stijgt de temperatuur dagelijks naar een graad of 31. Ook op de Canarische Eilanden is het heerlijk vakantieweer met een mix van zon en wolken. Op Tenerife wordt het overdag 28 of 29 graden.

Portugal

De komende dagen is het heerlijk zomerweer met veel ruimte voor de zon. Wel is de westkust gevoelig voor wat wolkenvelden vanaf zee. Het blijft zo goed als droog, maar een enkele bui in het noordwesten is niet uitgesloten. De maximumtemperatuur komt uit op circa 25 graden aan de kust tot ruim 30 graden in de Algarve. In het binnenland kan het nog iets warmer worden tot lokaal 35 graden.

Op Madeira laat het weerbeeld een mix van zon en wolken zien. Het is heerlijk vakantieweer en in Funchal stijgt de temperatuur naar een graad of 27.

West-Europa

Frankrijk

Het is de komende dagen wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op enkele pittige regen- of onweersbuien. Het is ook een stuk koeler dan normaal voor de tijd van het jaar. In Parijs wordt het een graad of 21. Ook in Bretagne is het vrij koel met maximumtemperaturen rond 19 graden. Een ander weerbeeld zien we aan de Côte d'Azur. Hier schijnt regelmatig de zon en stijgt de temperatuur naar waarden van 26 tot 30 graden. Wel is de zonkracht hier erg fel dus jezelf goed insmeren is geen overbodige luxe!

Centraal Europa

Duitsland

Voor op en top zomerweer zit je in Duitsland de komende tijd niet op de goede plek. Het is vrij wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien. Lokaal kunnen deze pittig uitvallen met onweer, hagel en veel regen in korte tijd. Tussen de buien door zijn er ook af en toe zonnige perioden, prima weer om een wandeling te maken. De maximumtemperaturen liggen rond 21 graden. In München wordt het dagelijks ongeveer 20 graden. In Berlijn is het ietsje warmer met een graad of 23. Aankomend weekend lijkt het iets warmer te worden met 22 graden in de Eifel tot 26 graden in Berlijn.

Zwitserland

De komende dagen is het wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op (pittige) regen- en onweersbuien. Lokaal kan het flink doorplenzen. Tussen de buien door zijn er ook droge perioden met zonneschijn, prima weer om even een bergwandeling te gaan maken. Aanvankelijk is het een stuk koeler dan normaal voor de tijd van het jaar. Woensdag liggen de maxima rond 19 graden. De dagen daarna stijgt de temperatuur weer en wordt het op veel plaatsen 21 tot 25 graden. In de bergen is het minder warm.

Oostenrijk

Het is de komende tijd wisselvallig zomerweer met verspreid over het land enkele pittige regen- of onweersbuien. Met name in de Alpen kan het soms flink doorplenzen. In het oosten is het vaker droger. Zo is het in Wenen aangenaam warm met veel ruimte voor de zon. In de bergen is het een stuk koeler met temperaturen rond 20 graden. In de loop van de week lijkt de temperatuur iets te stijgen en volgend weekend wordt het in Wenen een graad of 27.

Tsjechië

De komende dagen is het zeer wisselvallig met dagelijks kans op (onweers)buien. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon en is het prima weer om even snel eropuit te trekken. De maximumtemperaturen zijn iets lager dan normaal voor de tijd van het jaar. In Praag wordt het dagelijks een graad of 22. Vanaf het weekend lijkt het minder wisselvalliger en ook warmer te worden.