Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

22 mrt. 2019

In een groot deel van Europa is het droog met veel ruimte voor de zon. Op Sicilië en Sardinië vallen wat buien. Ook in Schotland is het wisselvallig met lokaal (natte) sneeuw. In Groot-Brittannië is wat meer bewolking aanwezig, maar is er zo nu en dan ook ruimte voor wat zon. Het warmst is het in het zuiden van Europa, dit weekend wordt het 24 graden in Florence en 25 graden in Lissabon.

West-Europa

Frankrijk
In het grootste deel van Frankrijk schijnt de zon volop. In het noorden van het land komt wat sluierbewolking voor. Het is droog en de maxima komen uit op 18 graden in Parijs en 20 graden in Marseille. De komende tijd blijft het droog en blijft het op de meeste plaatsen zonnig. De temperatuur daalt licht, zondag wordt het in Parijs een graad of 15.

Groot Brittannië
In Schotland is het wisselvallig met in de Schotse Hooglanden natte sneeuw. In Engeland is het overwegend droog. Het is wisselend bewolkt en het wordt 12 graden in Glasgow tot 17 graden in Londen. De komende tijd blijft het in Schotland wisselvallig met kans op winterse buien. Zo nu en dan is er wat ruimte voor de zon. In Engeland blijft het overwegend droog en wordt het geleidelijk zonniger.

Zuid-Europa

Italië
In het midden en noorden schijnt de zon volop en is het echt lente. In Rome wordt het 22 graden. Op Sicilië komen wolkenvelden voor en is het wisselvallig. In Palermo wordt het 14 graden. De komende dagen is het heerlijk zonnig en droog in heel Italië. In Florence wordt het maar liefst 24 graden op zondag. Ook op Sardinië is het dan prachtig zonnig weer met 18-20 graden.

Portugal
De zon schijnt volop in het grootste deel van Portugal. Lokaal kan er wat sluierbewolking voorkomen. In Lissabon wordt het een graad of 22, in Faro 20. De komende tijd loopt de temperatuur op, op maandag wordt het 22 graden in Faro en 25 graden in Lissabon. Daarbij blijft het droog met veel ruimte voor de zon. Op Madeira is het droog met veel ruimte voor de zon. Het is daar een graad of 20.

Spanje
Het is vrij zonnig en droog. Met maxima van 18 graden aan de costa's en 22 in Sevilla is het heerlijk weer. De komende dagen blijft het waarschijnlijk droog met op de meeste plaatsen veel ruimte voor de zon. Op Mallorca is het ook zonnig en droog met een graad of 19. Op de Canarische Eilanden staat een stevige wind met zonnige en bewolkte perioden. De komende dagen is het daar een graad of 22.

Centraal Europa

Duitsland
In het noordelijke deel van Duitsland is vrij veel bewolking met zo nu en dan wat ruimte voor de zon. In het zuidelijke deel is het zonnig met wat hoge bewolking. Het is droog met een graad of 17 in Berlijn tot een graad of 20 in Keulen. Komende dagen neemt de bewolking vanuit het noorden geleidelijk toe en daalt de temperatuur. Op maandag wordt het 9-14 graden. De kans op neerslag neemt dan ook toe.

Oostenrijk
Het is zonnig en droog met wat hoge bewolking. In Innsbruck wordt het 20 graden, in Wenen 17. In de Alpen is het uitstekend wintersportweer, maar door het zachte weer wordt de sneeuw snel zacht. Na het weekend neemt de bewolking toe en kan in het noorden en westen wat (winterse) neerslag vallen. Het wordt een aantal graden kouder, maandag wordt het in Innsbruck 13 graden en in Wenen 15.

Zwitserland
De zon schijnt op de meeste plaatsen volop en het is droog. In Basel is het 21 graden en in Saas Fee is het 10 graden. Voorlopig blijft het droog, maar de bewolking neemt wel iets toe. Volgende week is het wat kouder. Maandag komen de maxima uit op 18 graden in Basel en 6 graden in Saas Fee.


Yannick Damen Yannick Damen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.