Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

19 november 2019

In Italië is het ook vandaag regionaal weer bar en boos. De zwaarste buien vinden we in de buurt van Genua en in het westen van Toscane, maar ook in het zuiden zijn er fikse regen- en onweersbuien. In de Italiaanse Alpen en het zuiden van Oostenrijk valt vandaag opnieuw veel sneeuw in de bergen. Voor zon kan je komende dagen terecht in het oosten van Spanje. Eind van de week volgen daar wel buien. In Londen is het vandaag en morgen droog, maar komend weekend valt af en toe regen.

West-Europa

Frankrijk
Het is wisselend bewolkt met regionaal veel lage bewolking en mist. Volop zon is er in het zuidwesten. In het zuidoosten en in de Alpen komen buien voor. Boven 2000 meter valt een aantal cm sneeuw. Morgen is het op de meeste plaatsen droog en in Parijs slechts 6 graden. Daarna wordt het nat herfstweer met in regionaal veel regen. Ook in Parijs is het komend weekend nat. Het wordt circa 11 graden.

Groot Brittannië
In het oosten is het op veel plaatsen droog met zon. In het westen is het meer bewolkt met regen. Later deze week wordt het natter met vooral in het zuidwesten van Engeland en in Wales veel regen. In Londen is het komende dagen een graad of 7 met wat zon. Het weekend verloopt zachter, met 11-12 graden, maar wel nat met op beide dagen grote kans op regen.

Zuid-Europa

Italië
Het is ronduit nat met vandaag aan de Ligurische en Toscaanse kust de zwaarste buien. Ook in de Alpen valt neerslag, op hoogte sneeuw. In Milaan wordt het 9 graden. In het zuiden wordt het 17-20 graden, ondanks veel buien. Komende dagen schijnt in de zuidelijke helft van het land regelmatig de zon. In het noorden is het vaker bewolkt met regen, al zijn de neerslaghoeveelheden niet meer zo extreem.

Portugal
Het is wisselvallig met soms zon, maar ook buien. De maxima liggen rond 14 graden. Komende dagen wordt het wat warmer met op veel plaatsen 15-18 graden. Het weerbeeld wordt er niet beter op. De buien worden talrijker. Vooral vrijdag wordt een kletsnatte dag. Op Madeira is het wisselend bewolkt met vooral donderdag buien. Het wordt daar dagelijks 23 graden.

Spanje
Het is wisselend bewolkt met langs de zuid- en oostkust regelmatig zonneschijn. Aan de costa's wordt het 14-17 graden. In Madrid is het meer bewolkt en kouder met maximaal 10 graden. Komende dagen wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen buiig. Donderdag kan het vooral in Andalusië flink plenzen. Vrijdag komen ook Barcelona, Valencia en de Balearen aan de beurt.

Centraal Europa

Oostenrijk
Vanuit Italië zorgt een neerslaggebied vandaag opnieuw voor sneeuw in de zuidelijke Alpen. De hoeveelheden zijn echter een stuk minder dan de afgelopen dagen. In Tirol en Karinthië ligt de sneeuwgrens tussen de 1200-1600 meter. In de noordelijke Alpen valt geen sneeuw meer en bestaat het weer uit een mix van zon en wolken. Vanaf morgen neemt de neerslagkans overal af en komt er meer ruimte voor de zon.

Zwitserland
In het uiterste zuidoosten van het land kan vandaag nog veel sneeuw vallen. Elders in het land is de kans op sneeuwval een stuk kleiner. De vorstgrens zal geleidelijk stijgen naar 1700 meter. Richting het einde van de week neemt de kans op sneeuw weer toe en kan in de hoger geleden gebieden meer dan een halve meter sneeuw vallen.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.