Zeist - 26 mei 2019 - Aanvankelijk is het nog warm en overwegend droog, maar komende dagen komt Zwitserland in de greep van fris en kletsnat weer. De temperatuur daalt van 21 naar slechts 14 graden op woensdag en daarbij wordt het bewolkt. In de bergen is het koud genoeg voor sneeuw boven 2000 meter hoogte. Vanaf Hemelvaart neemt de buienkans af en wordt het warmer. In het weekend neemt de kans op een zomerse 25 graden toe.

Activiteitenweer Zwitserland

Gezondheidsweer Zwitserland

Het klimaat in Zwitserland

De Alpen en de Jura maken het klimaat in Zwitserland interessant. In het heuvelachtige noorden zijn de zomers nat en met 22°C is het vrij koel. In de winter ligt het kwik een paar graden boven nul. Achter de Jura is het droger en warmer. In Geneve is het zomers 25°C. Aan de noord- en westzijde van de Alpen valt de meeste neerslag, in de winter in de vorm van sneeuw. Skipistes te over in dit gebied. Aan de zuidzijde aan de grens met Italië is het een stuk droger en warmer. Lugano heeft zelfs een zwak mediterraan klimaat.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.