Wisselend bewolkt en droog

20 feb. 2019, 17:11 uur - Het is droog en er zijn enkele wolkenvelden. Vannacht koelt het af naar 1-5 graden. Morgen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en wordt het 10-13 graden. Vrijdag wordt het zonniger en stijgt de temperatuur naar 12-16 graden. De dagen daarna wordt het iets minder warm, maar het blijft veel zachter dan normaal. Vooral zaterdag is het zeer zonnig...Uitgebreide weersverwachting België

Activiteitenweer België

Gezondheidsweer België

Het klimaat in België

De overwegend zuidwestelijke stroming van zee zorgt in België voor een mild en vochtig klimaat; zachte winters en koele zomers. Regen is in België nooit ver weg. Aan de kust, met plaatsen als Oostende en Brugge, valt de meeste neerslag in oktober. In Laag en Midden België en in de Ardennen valt de meeste neerslag in juli en augustus. De hoogste gemiddelde temperaturen vinden we aan de kust; 16.9°C in de zomer en 3°C winter. In de Ardennen ligt de gemiddelde wintertemperatuur vlak boven nul. Er ligt regelmatig een pak sneeuw van 30 tot 70 centimeter. Skiën kan dus ook in de Benelux.

Het wintersport klimaat in België

Het klimaat in de Belgische Ardennen wordt, net als in de rest van België, vooral beïnvloed door de overheersende zuidwestelijke stroming. Door de hogere ligging van de Ardennen is de temperatuur lager dan in de laaggelegen delen van België. Ook valt er meer neerslag. 's Winters valt in de Ardennen regelmatig sneeuw, maar het gebied is met skipistes tussen 350 en 650m boven zeeniveau niet sneeuwzeker te noemen. Dat komt vooral doordat koudere perioden afgewisseld worden door zachtere perioden waarin de sneeuw weer wegsmelt. Jaarlijks ligt er 35 tot 50 dagen sneeuw, wat kan oplopen tot 70 dagen per jaar. In het skigebied Mont des Brumes, gelegen op 350 meter, ligt ongeveer 30 dagen per jaar minder sneeuw dan in Zosterbach (630m). De maximale dikte van de sneeuw ligt rond 30 centimeter in een goed sneeuwjaar. Sneeuw ligt er vooral in januari en februari.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.