Weer Duitsland

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Duitsland

Weerbericht Duitsland

Wolkenvelden bepalen het weerbeeld en in het noorden valt een enkele lichte (winterse) bui. Aanvankelijk is het nog vrij koud met 1 graad in Beieren tot 6 graden aan de kust. De komende dagen wordt het wisselvalliger en zachter. Vanuit het noordwesten trekken geregeld (winterse) buien over het land. In het noordwestelijk kustgebied kan het dan af en toe flink waaien. Donderdag valt in de Duitse Alpenkam een vers pak sneeuw.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Duitsland

Waar ligt de meeste sneeuw in Duitsland? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft in het westen een gematigd zeeklimaat. Dat betekent redelijk koele zomers (22°C) en zachte winters. Door de vochtige zeelucht is een bui nooit ver weg. De meeste neerslag valt in de zomer, maar daar staat tegenover dat de zon dan ook het vaakst schijnt. Ten oosten van de lijn Hamburg-Stuttgart heerst een overgangsklimaat. De zomers zijn daar iets warmer, in Berlijn wordt het in augustus 24°C. 's Winters kan het in het oosten streng vriezen. Ook in het dal van de Rijn is het 's zomers aangenaam warm. Karlsruhe is één van de warmste plekken van het land. De meeste neerslag valt op de heuvels en bergen van het Zwarte Woud, de Duitse Alpen, de Eifel en in het Sauerland. In de winter ligt er op ongeveer 90 dagen sneeuw. Er zijn volop wintersportmogelijkheden.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black