Weer Portugal

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Portugal

Legenda:chevron-down
snowdrip
miezer
lichte bui
bui
fikse bui
stortbui
Bezig met laden

Weerbericht Portugal

Met een noorden- tot noordwestenwind worden regelmatig buien over het land geblazen. Het regent niet elke dag, maar toch wel regelmatig. Vooral het noorden van het land heeft vaak met buien te maken, aan de zuidkust is het meest droog. Daar is ook de meeste zon te vinden en stijgt het kwik in Albufeira naar 18 graden. In Porto stokt het kwik vaak bij een graad of 14.

Op de Azoren is het lang niet zo wisselvallig als op het vasteland. Er is kans op een enkel buitje en op sommige dagen valt de hoeveelheid zon misschien wat tegen door de vele wolken. Met maxima van 19 tot 21 graden is het temperatuur best aangenaam.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black