Zeist - 25 april 2019 - Het is wisselend bewolkt met vooral in het noorden en midden vandaag nog een aantal buien. Met maxima rond 16 graden is het fris voor de tijd van het jaar. Komende dagen is het droog en wordt het volop zonnig. De temperatuur loopt flink op. Zondag wordt het 21 graden in Porto en 26 graden in Lissabon en Faro. Op Madeira is het wisselend bewolkt, droog en circa 21 graden.

Activiteitenweer Portugal

Gezondheidsweer Portugal

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. In Faro, in de Algarve, is het ‘s zomers 30°C en ‘s winters 17°C. Aan de kust zorgt de zeewind voor een matigende invloed. Opvallend in Portugal is het gigantische verschil in neerslag tussen de winter, waar op veel plekken 120 mm neerslag per maand valt, en de zomer met bijna geen hemelwater. Vooral in het bergachtige noorden van het land en aan de kust zijn de neerslagverschillen tussen de jaargetijden groot. Mei en september zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.