Activiteitenweer Griekenland

Gezondheidsweer Griekenland

Het klimaat in Griekenland

Het mediterrane klimaat trekt in de zomer miljoenen zonaanbidders naar Griekenland. Op het vasteland en de vele Griekse eilanden - Kreta en Rhodos zijn het bekendst - klimt het kwik overdag naar 30°C. Zomers is het kurkdroog. Alleen in het uiterste noorden regent het. De meeste neerslag valt tussen oktober en maart. De temperatuur ligt in de winter tussen de 10 en 15°C. De actieve vakantieganger kan in de winter skiën in het bergachtige noorden. Voor wandelaars zijn mei en juni de beste maanden om af te reizen naar Griekenland. Populaire regio's zijn onder andere Corfu en Lesbos. Het is dan aangenaam warm met nauwelijks regen.

Het wintersport klimaat in Griekenland

Bij Griekenland denkt niemand direct aan wintersport. Het klimaat is er mediterraan, met zachte winters en hete, droge zomers. 's Winters trekken regelmatig lagedrukgebieden over het land die in het hooggebergte in het noorden van het land voor veel sneeuw kunnen zorgen. De temperatuur ligt er in januari op of onder het vriespunt. Een van de weinige skigebieden ligt in het noorden van het schiereiland Peloponnesos: Kalavrita. Het dorp ligt op 1650 meter en het gelijknamig ski centrum strekt zich uit van 1700 tot 2340m hoogte. Ook op het vasteland van Griekenland liggen enkele skigebieden, zoals Parnassos Gerontoverahos. Op de grens met Macedonië ligt het skigebied Voras-Kaimaktsalan met het skidorp op 2050 meter.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.