Weer Frankrijk

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Frankrijk

Weerbericht Frankrijk

In grote delen van het land is het de komende tijd vaak droog en ronduit zonnig. In de Franse Alpen valt wat sneeuw en ook in het zuiden is een bui mogelijk. Hierbij stijgt het kwik in Parijs naar een graad of 6. In de nachten vriest het op uitgebreide schaal licht. Hogere temperaturen vinden we in de zuidelijke helft van het land. Zo wordt het in Cannes dagelijks ruim 10 graden. Voorlopig blijft het veelal droge en zonnige weerbeeld nog wel even standhouden.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Wintersport Frankrijk

Waar ligt de meeste sneeuw in Frankrijk? Op de wintersportpagina kun je gemakkelijk skigebieden en sneeuwhoogtes vergelijken.

Alle wintersport-informatie

Klimaat Frankrijk

Door de invloed van de Atlantische Oceaan heeft het grootste gedeelte van Frankrijk een zeeklimaat. De minste zon en laagste temperaturen zijn te vinden in het noorden en in Bretagne. De gemiddelde temperatuur ligt daar 's zomers rond 22°C. Richting het zuiden en landinwaarts is het in de zomermaanden een paar graden warmer. Vooral in het midden van Frankrijk is het droog. Aan de Zuid-Atlantische kust, bij Bordeaux, schijnt de zon het meest: 2000 uur per jaar. Het zuidoosten van Frankrijk heeft een mediterraan klimaat. In Toulouse en Nice wordt het in de zomer gemiddeld 29°C. Ook in de Elzas en het Rhônedal wordt het dikwijls meer dan 25°C. De Pyreneeën, Alpen en Centraal-Massief hebben een semi-landklimaat: warm in de zomer, koud in de winter. In de winter levert dit volop wintersportmogelijkheden op.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black