Enkele buien, zomerhitte onderweg

20 juni 2019, 11:45 uur - Het is bewolkt en er komen buien voor. De meeste buien zijn voor de noordelijke helft en vooral in het noordoosten is kans op onweer. Het wordt circa 20 graden. Later klaart het vanuit het zuidwesten op. Morgen is nog kans op een enkele bui, daarna wordt het zonnig zomerweer. Vanaf zondag wordt het zomers en volgende week zelfs zeer heet: landinwaarts ruim 35 graden...Uitgebreide weersverwachting Nederland

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Het klimaat in Nederland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, met koele zomers en milde winters. Onder invloed van een zuidwestelijke stroming wordt het hele jaar door vochtige zeelucht naar het land gevoerd. Regen valt er dus in elk jaargetijde, extreem nat is het land niet. Gemiddeld loopt de temperatuur in de zomer op tot 22°C. In het zuiden is het iets warmer dan in het noorden. Aan de kust schijnt de zon het meest. In het zuidoosten is de minste zon te vinden. Strenge vorstperiodes komen niet vaak voor in Nederland. In de winter is het overdag 5°C en is het vaak mistig of bewolkt. De gemiddelde nachttemperatuur ligt in het noordoosten net onder nul. Tijdens vorstperiodes kan hier doorgaans het eerste worden geschaatst.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.