Niet alleen bij ons warm: zo warm is het in onze buurlanden

26 mei 2020, 11:58

Actueel
ANP-EPA-warm-weer-in-europa-verkleind-1280x600
ANP-EPA-warm-weer-in-europa-verkleind-1280x600
ANP-EPA-warm-weer-in-europa-verkleind-1280x600

In Nederland weet het warme, droge en vrij zonnige weer van geen wijken en ook in de rest van Europa is het in veel regio’s warm. In dit artikel lees je wat voor weer het in de landen om ons heen en de rest van Europa is.

Van Spanje tot aan Scandinavië is het de komende tijd overwegend droog, zonnig en warm. In steden zoals Londen en Parijs wordt het 25 graden. Hoe zuidelijker we kijken op de kaart, hoe hoger de temperaturen zijn. Zo kan het in Madrid 34 graden worden aan het einde van de week. Met deze maxima is het in de westelijke landen van Europa tot wel 5 graden warmer dan normaal.

In Nederland zorgt dit weerpatroon voor droog en zonnig weer. Het is warmer dan normaal aan het einde van mei, met maxima tussen de 20 en 25 graden. Normaal ligt de temperatuur tussen de 17 en 20 graden. In ons uitgebreide weerbericht voor Nederland lees je daar meer over. Ook in juni blijft het droog en warm. Dat is goed nieuws voor zonaanbidders en de terrasjes die binnenkort weer open kunnen, maar slecht nieuws voor het neerslagtekort en de droogte.

Lees ook onze zomerverwachting voor dit jaar: wordt het net als vorig jaar 40 graden?

Ook warm weer in westen Duitsland, Oost-Europa koel en buiig

Ook in Duitsland en in de Alpen is het mooi weer. Er is een mix van zon en stapelwolken, maar het blijft waarschijnlijk droog. In Berlijn is het een graad of 20 en datzelfde geldt voor Innsbruck. Als we dan ten oosten van Duitsland kijken, wordt het weer wisselvalliger en koeler. Het is niet kletsnat in Oost-Europa, maar wel komen er onweersbuien voor die in de middag ontstaan.

Foto: EPA

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven