Zoveel koeler wordt het begin van de astronomische zomer

19 juni 2021, 07:30

Actueel
Kind speelt met water

Wat was het warm en benauwd de afgelopen dagen! Maar juist nu de astronomische zomer begint, komt daar verandering in. Wij vertellen je hoeveel koeler het aan het begin van de astronomische zomer wordt.

Is het bij jou in huis ook zo warm binnen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want komende week komt er koeler weer aan. Met 19-22 graden wordt de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Er waait een lekker briesje en dat betekent dat je goed het huis kan laten doorluchten.

Bij het koelere weer horen ook buien, vooral op maandag en dinsdag. Maar continu grijs en nat, dat wordt het niet. Er zijn ook geregeld momenten met zonneschijn en dan voelt het lekker warm aan. Gedurende de week wordt het op steeds meer plaatsen droog en met een graad of 21 blijft het aangenaam. Ideaal weer dus om wat te doen de komende tijd! Mogelijk stijgt de temperatuur in het volgende weekend een paar graden en wordt het in het binnenland zomers warm met maxima van 25 graden.

Lees ook: Is het nu zomer of lente?

Zomer aan het einde van de lente

De astronomische lente sluit af met broeierig zomerweer. Deze zaterdag is het met 18 tot 27 graden warm, maar lang niet zo heet als de afgelopen dagen. Komende nacht trekken tijdelijk onweersbuien over het land, maar zondag is het overwegend droog met wolkenvelden en zon. Het wordt 20 tot 27 graden. In ons weekendweerbericht lees je alle details over het weer dit weekend.

Hoofdfoto: Paul Hermans

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Actueel-nieuws

Meer Actueel-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black