Weekend weer: zomers met zondag weer onweersbuien

18 juni 2021, 07:30

Wandelaars in de zon, zomers weekend, Foto: Elly Theunisse

Na de stevige onweersbuien op deze broeierige vrijdag is het zaterdag prima weer voor buitenactiviteiten. Het blijft droog en naast wolken is de zon ook geregeld te zien. Wel is het minder heet met maxima van 20 tot 25 graden. Zondag is het weer duidelijk warmer met 23 tot lokaal 29 graden. Wel neemt dan de kans op onweer weer toe. Deze vrijdagochtend start droog en de zon breekt steeds vaker door. Het warmt snel op. De temperatuur stijgt naar 25 tot 31 graden. Later vandaag neemt de kans op onweersbuien weer sterk toe en lokaal is veel regenwater mogelijk in korte tijd. Ook kan het hagelen en zijn zware windstoten mogelijk.

De buien trekken naar het noordoosten weg en zaterdag is het dan een stuk aangenamer. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 21 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. In het westen en noorden en ook op de Waddeneilanden wordt het maximaal 19 of 20 graden.

Het zijn prima temperaturen om de ramen wagenwijd open te zetten om de wat koelere lucht binnen te laten. Het weerbeeld laat een mix zien van zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden. De kans op een bui is klein.

Kans op onweersbuien op Vaderdag

Vaders worden zondag in het zonnetje gezet, maar er is ook kans op een stevige regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt snel en het zal broeierig warm en klam aanvoelen. Rond het middaguur is het al 20 tot 24 graden en dat zijn prima temperaturen om je vader, bonusvader of grootvader te verrassen met een brunch of lunch op een (overdekt) terras.

In de middag neemt de kans op enkele (stevige) regen- en onweersbuien vanuit het zuiden toe. Daarbij is kans op veel regen in korte tijd. De temperatuur stijgt landinwaarts naar 26 tot 29 graden. In de kustgebieden wordt het 21 tot 25 graden.

De details voor het weer dit weekend en ook de verwachting voor volgende week lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Elly Theunisse

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black