Het weer tijdens de GP van Saoedi-Arabië

08 maart 2024, 10:50

Sport
Het Jeddah Corniche Circuit in de avond, maart 2024. Foto via redbullcontentpool.com / Rudy Carezzevoli/Getty Images

Zaterdag staat de tweede GP van het seizoen op het programma. De race vindt niet plaats in de brandende zon, want er wordt in de avond gereden. Wat het weer wel wordt lees je in dit Formule-1 weerbericht.

De race in Jeddah is dit keer al op zaterdag en niet op zondag. Deze aanpassing is gedaan omdat zondag de Ramadan begint.

De lichten bij de start gaan zaterdag uit om 20:00 lokale tijd. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt twee uur, waardoor het bij ons dan 18:00 uur is. De overige lichten zullen overigens wel aan blijven, want bij de start van de race is de zon al anderhalf uur onder.

Droog en warm

Na een zonovergoten dag met een maximumtemperatuur van 29 of 30 graden is het tijdens de race onbewolkt en een graad of 25. De wind is matig en draait van noordwest naar noord.

WOL Weerbericht Racingnews365-saoedi-arabie

Geen woestijnzand

Het circuit in Jeddah ligt pal aan de Rode Zee. Ten oosten van Jeddah ligt de woestijn. Bij een stevige wind uit het noordoosten, oosten of zuidoosten is kans op hinderlijke woestijnzand. De wind waait zaterdag overdag echter vanuit het noordwesten en dus vanaf zee. In de avond draait de wind geleidelijk naar het noorden, maar ook dit levert geen woestijnzand op.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven