Dit wordt het weer tijdens de GP van China

17 april 2024, 14:20

Sport
Formule 1, foto: Adobe Stock / Belogorodov

Het weerbeeld in Shanghai is de komende dagen wisselend, maar de kans op een droge kwalificatie en sprintrace is vrij groot. Of de coureurs op een droge race kunnen rekenen lees je hier.

Vrijdag, de dag van de vrije training en sprint kwalificatie, start zonnig, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de middag volgt wat regen. De vrije training vindt rond het middaguur plaats (lokale tijd) en zal waarschijnlijk overwegend droog verlopen met een afwisseling van wolken en zon. De kans op wat lichte regen tijdens de sprint kwalificatie (later op de dag) is daarentegen groter. De temperatuur ligt ’s middags rond 21 graden bij een matige zuidoostenwind, windkracht 4.

Tijdens de avond en nacht naar zaterdag gaat het wat harder regenen. Veel neerslag wordt overigens niet verwacht, hoogstens valt een aantal millimeter regen.

Weer tijdens het GP weekend in China.
Weer tijdens het GP weekend in China.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op de Formule-1.

Kans op droge kwalificatie en sprintrace vrij groot

Zaterdag belooft overwegend droog te verlopen, al kan tijdens de ochtenduren nog een bui voorkomen. In de middag is het zo goed als droog met een afwisseling van wolken en zon. Het kwik stijgt naar zo’n 21 graden bij een overwegend matige westenwind. Door de hoge luchtvochtigheidsgraad kan het wel klam aanvoelen. De kans is dan ook groot dat zowel de sprintrace als de kwalificatie droog verlopen. Tijdens de ochtenduren is de kans op regen nog wel zo’n 90%.

Voor de supporters is het al met al prima weer om de kwalificatie en sprintrace bij te wonen. De supporters moeten wel rekening houden met een krachtige zon, want de zon schijnt in Shanghai met UV-Index 6. Dit betekent dat een onbeschermde huid al binnen 15-30 minuten kan verbranden.

Mogelijk een beetje regen tijdens race

Zondag is er vrij veel bewolking aanwezig en trekt een regengebied vanuit het zuiden noordoostwaarts over China. Het is momenteel nog niet helemaal zeker of dit gebied met regen het de baan tijdens de race bereikt. Met een beetje geluk ontwijkt dit regengebiedje de stad Shanghai en blijft het tijdens de race droog. Momenteel bedraagt de kans op regen op zondag zo’n 40%. Het is dus nog even afwachten of de race droog gaat verlopen. Het wordt iets minder warm dan voorgaande dagen met een graad of 19. De wind is overwegend matig uit het oosten.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven