Dit wordt het weer tijdens de GP van China

20 april 2024, 11:45

Sport
Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Shanghai. Foto: (redbullcontentpool/Lars Baron/Getty Images)

Eerder vandaag zijn de sprintrace en kwalificatie onder droge omstandigheden al verreden. Of het parcours morgen tijdens de race ook droog blijft lees je hier.

In het zuidoosten van China valt dit weekend zeer veel regen. Er trekken talrijke onweersbuien en meerdere regengebieden over de regio. Lokaal kunnen de neerslaghoeveelheden hier oplopen tot maar liefst 200 mm en op uitgebreide schaal wordt hier dan ook gewaarschuwd voor de kans op overstromingen. Zondag trekt een grootschalig regengebied verder noordoostwaarts richting Shanghai, maar het ziet er naar uit dat het neerslaggebied de Chinese miljoenenstad net niet haalt.

Droog en bewolkt

Zondag begint dan ook droog in Shanghai met een mix van wolken en zon. Koud is het niet, want in de vroege ochtend is het een graad of 15. Aan het begin van de middag neemt de bewolking geleidelijk verder toe en als de race van start gaat (15:00 uur lokale tijd) is het grotendeels bewolkt. Neerslag valt echter niet uit de bewolking dus de coureurs kunnen rekenen op een grotendeels droge race. Mocht het neerslaggebied toch wat noordelijker uitpakken zou het zomaar toch nat kunnen worden. De teams zullen de regenradar dan ook goed in de gaten moeten houden. De temperatuur loopt uiteindelijk op naar een graad of 20 en bij een zwakke tot matige wind uit het noorden.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op de Formule-1.

WOL Weerbericht Racingnews365 China
WOL Weerbericht Racingnews365 China

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven