Dit wordt het weer tijdens de Amstel Gold Race

12 april 2024, 10:44

Sport
Het wordt een zonnige verse van de Amstel Gold Race. Foto: Maria Nefkens

De voorjaarsklassiekers zijn in volle gang en komend weekend staat de Amstel Gold Race op het programma. Zaterdag zijn de toertochten en voor zondag staan de wedstrijden voor zowel de mannen als de vrouwen op het programma. Welk weer er verwacht wordt tijdens deze Nederlandse parel in het voorjaar lees je in dit artikel.

De Zuid-Limburgse klassieker start dit jaar niet meer vanaf het Vrijthof, maar op de Markt van Maastricht. Na de start koersen de renners eerst naar het noorden naar Urmond en Sittard. Vervolgens wordt weer koers gezet naar het zuiden en moeten diverse obstakels en klimmetjes worden aangedaan. Onder andere de Camerig en de klim naar het Drielandenpunt in Vaals worden aangedaan.

Later in de koers moeten de Gulperberg, de Eyserbosweg, de Keutenberg en natuurlijk de Cauberg worden bedwongen. De start is om 10:45 uur en de finish wordt tussen 16:45 en 17:00 uur verwacht.

Droog weekend met flink wat zon

Tijdens de toertochten op zaterdag, variërend van 65 tot 240 kilometer, is het droog en zijn er flinke perioden met zon. Het is een warme dag met temperaturen in de middag van 22-23 graden. De zonkracht is 5 en dat betekent dat de ongewende huid met 20 tot 40 minuten kan verbranden. Doe je mee of sta je langs de kant de deelnemers aan te moedigen, smeer de onbedekte huid dan goed in. Er staat een matige westen- tot zuidwestenwind.

Amstel Gold Race Tripweather MoopMoop

Hoe de wind op de route van de Amstel Gold Race exact uitpakt bekijk je dit weekend via Tripweather van MoopMoop.

Zondag schijnt ook geregeld de zon, maar de aangevoerde lucht is een stuk minder warm. Bij de start is het 12 graden en het wordt in de middag uiteindelijk 15 graden. Daarbij staat een zwakke tot hooguit matige westen- tot noordwestenwind. De zonkracht is opnieuw hoog en de onbeschermde huid kan met ongeveer een half uur verbranden.

Het weer voor de komende dagen lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven