Veel regen tijdens donderdagochtendspits

07 september 2022, 12:41

Regen
Er wordt een natte ochtendspits verwacht. Foto: Gieny Westra

Ben jij morgenochtend op weg naar werk of school? Hou dan rekening met kletsnatte omstandigheden. Op veel plaatsen komt het soms met bakken tegelijk uit de lucht en kan het ook onweren. Op de weg levert dit vertraging op en fietsers en wandelaars maken kans op een nat pak. In het zuiden van het land heb je meer geluk en is het op een paar buien na droog en schijnt af en toe de zon.

Een gebied met regen trekt komende nacht vanuit het zuiden het land in. Deze regenzone trekt morgenochtend over het land naar het noorden en op veel plaatsen start de dag dan ook kletsnat. Het plenst flink en lokaal komt ook onweer voor. Daardoor kan op de weg vertraging optreden. Op wegen met spoorvorming kan gemakkelijk aquaplanning optreden. Ook moet je rekening houden met slecht zicht door opspattend water.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op het verkeer

Door stakingen in het openbaar vervoer rijden er donderdag in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geen bussen in het streekvervoer. Daardoor is het nog drukker op de weg dan normaal op een donderdag.

Ga je met de fiets of ben je lopend onderweg, dan is het verstandig om waterdichte kleding aan te trekken. Niets is zo vervelend om kletsnat op school of werk aan te komen. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig. Een paraplu kan ook uitkomst bieden.

Tijdens de avondspits enkele buien

In de middag verdwijnt de regen in het noorden en is het op veel plaatsen een tijdlang droog. Wel neemt geleidelijk de kans op buien toe. Buien zijn echter lokale fenomenen en niet iedereen krijgt daarmee te maken. Dit in tegenstelling tot het regengebied in de ochtend. Bij felle buien kan het echter wel stevig regenen en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Hou daarvoor de radar in de gaten en plan je terugreis tussen de buien in. De temperatuur loopt morgen op naar maximaal 19 graden in het noordoosten tot 22 in het zuiden.

Komende dagen aanhoudend wisselvallig

Ook vrijdag en zaterdag komt het regelmatig tot buien. Daarbij kan het ook onweren. Vanaf zondag neemt de kans op droger weer toe. De details voor het weer komende tijd lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven