Waarschuwingen voor regen en wind in delen van Verenigd Koninkrijk

09 april 2024, 11:03

Regen
Veel wind aan Engelse kust. Foto: ANP / GLYN KIRK / AFP

De Britse weerdienst waarschuwt dinsdag en woensdag in een aantal regio's voor regenval en zware windstoten. Met name in Schotland kan tot tientallen millimeters regen vallen en in het zuiden van Engeland gaat het stevig waaien.

Tot en met dinsdagmiddag worden op sommige plaatsen hoeveelheden neerslag van 20 tot 40 millimeter en op andere plaatsen wel tot 60 millimeter verwacht. De laatstgenoemde hoeveelheden worden voornamelijk ten zuiden van Glasgow en Edinburgh verwacht. Omdat de bodem op veel plekken al verzadigd is, kan de regenval voor meer problemen zorgen dan normaal gesproken het geval zou zijn. Zo zijn overstromingen in de regio niet uitgesloten.

Aan de andere kant van Groot-Brittannië was het vooral de wind die voor problemen kon zorgen. In het zuiden van Engeland, bij de kustplaatsen Brighton en Portsmouth, werden windstoten van 72 tot 88 kilometer per uur waargenomen. Op sommige onbeschermde plekken in de kustlijn konden windstoten van meer dan 100 kilometer per uur worden gemeten. Ook in het westen aan de kust van Wales waaide het met name dinsdagochtend vroeg vrij stevig met windstoten tot 88 kilometer per uur.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven