Kans op vieze auto’s door regen met Saharastof

27 februari 2021, 08:23

6d4cb214-zonsopkomst-saharastof-magda-boks-1280x600

Was vandaag nog even niet je auto, want de kans is aanwezig dat je dat dan morgen opnieuw kan doen. Vanavond is kans op regen met Saharastof. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land kunnen auto’s hierdoor vies worden. Het Saharastof heeft ook een positieve kant: vanochtend kan de zonsopkomst dankzij het Saharastof extra mooi uitpakken.

Vanwege een aanhoudende en lange zuidelijke stroming in de atmosfeer hebben we al bijna een hele week te maken met kleine deeltjes van Saharazand in de lucht boven Nederland. Vooral afgelopen maandag was de concentratie van dit stof hoog en was de zon hierdoor erg wazig.

Op andere dagen zorgde het stof vooral voor extra mooie zonsopkomsten en -ondergangen. Dit is ook deze ochtend zeer goed mogelijk.

Zuidoosten grootste kans op vieze auto’s door regen met Saharastof

In de tweede helft van de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. Vanavond valt vooral in de zuidoostelijke helft van het land regen. Ook vannacht kan in het zuidoosten nog af en toe regen vallen.

Hierdoor kunnen buiten geparkeerde auto’s vrijdagochtend onder een laagje stof zitten. Ook in het noorden en westen kunnen auto’s wat vies zijn. Dit kan komen doordat er toch een klein beetje regen met Saharastof is gevallen, maar het kan ook pollen van elzen en hazelaars zijn.

Wil je weten wat het weer in het weekend en daarna wordt? Lees dan zeker het meest uitgebreide weerbericht voor Nederland.

Foto: Magda Boks

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weervideo’s

Actueel weernieuws

Nieuwsoverzicht