Dagen met fraai najaarsweer op komst

02 oktober 2022, 07:40

Langs de Rotte. Foto: Peter Souer

Wil je dit jaar nog een keer buiten eten of andere buitenactiviteiten ondernemen waarbij het aangenaam warm moet zijn? Dan is het verstandig komende week je kans te pakken. In dit artikel lees je wanneer het beste weer wordt verwacht.

Later vandaag en morgen is het meest droog en met 17 of 18 graden is het prima doe-weer. Voor alle details over het weer van vandaag en morgen kan je terecht in ons uitgebreide weerbericht.

Regionaal warme dagen

Dinsdag start de ochtend mogelijk regionaal met mist, maar al snel wordt het overal vrij zonnig. In de middag is er een mix van wolkenvelden en zon. Met voldoende zon kan het kwik in Brabant en Limburg oplopen naar ruim 20 graden. In de rest van het land blijft het kwik steken op 17 tot 19 graden. Het blijft wel overal droog en er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Lees ook: Dit weer is normaal in oktober.

Het is een prima middag om bijvoorbeeld buiten te eten, zeker de lunch. In de zon heb je waarschijnlijk zelfs aan een T-shirt voldoende, maar neem wel een vest of zomerjas mee. Dit voor als er toch wat wolken voor de zon schuiven. Buiten avondeten kan ook, maar dan is het wellicht een idee om dit vrij vroeg te doen. De zon gaat al om 19:10 uur onder en om 21:00 uur is het nog maar een graad of 15.

Woensdag komt de temperatuur op veel plaatsen uit rond 20 graden en in het zuidoosten kan het zelfs 21 graden worden. De dag begint droog, maar vanuit het westen stijgt later op de dag de kans op regen. Zoals het er nu voorstaat valt vooral in de avond regen, maar als het wat tegenzit is dit al in de late middag. De zuidwestenwind neemt toe naar meest matig, aan zee krachtig (4 tot 6 Beaufort).

Aanhoudend aan de zachte kant

De dagen daarna blijft het niet overal de hele dag droog, maar heeft droog weer wel de overhand en de zon zien we regelmatig. Met maxima van 17 tot 19 graden blijft het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. Middagtemperaturen rond 16 graden zijn gebruikelijk in de eerste week van oktober.

Wil je weten wat het weer de rest van de maand oktober doet? Lees dan onze maandverwachting.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black