Voorjaarsvakantie zuid en midden zacht en wisselvallig

Voorjaarsvakantie Midden en Zuid zacht en wisselvallig

Aangemaakt: 19 feb 2020, 07:56 uur

De voorjaarsvakantie lijkt dit jaar meer op een herfstvakantie. De regio’s Midden en Zuid kunnen zich opmaken voor een week met regen, wind en bovennormale temperaturen. Komend weekend kan het zelfs 10-13 graden worden en speelt de onstuimige wind Carnaval parten.

De winter is al maanden ver te zoeken en ook de rest van deze en komende week lijkt het wel herfst. De wind komt meestal uit het westen en dat betekent dat vrij zachte lucht vanaf de Atlantische Oceaan naar ons land wordt geblazen. Dit weekend is de lucht zelfs helemaal uit de Caraïben afkomstig en dat levert zeer hoge temperaturen op voor februari. Zondag en maandag kan het 10-13 graden worden, terwijl het in februari normaal 5-7 graden is.

Lenteachtig is het zeker niet, want het waait stevig en er is ook nog eens kans op regen. Slecht nieuws dus voor wie Carnaval viert.

Lees ook: Dit wordt het weer tijdens Carnaval

Zo nat is de voorjaarsvakantie na Carnaval

Ook na Carnaval is het wisselvallig en dat betekent dat dagelijks kans is op regen. Op compleet verregende dagen hoef je gelukkig niet te rekenen. Vaak gaat het om buien, of om regengebieden waarbij het een paar uur regent. Door de stevige wind waait het namelijk al gauw weer open. Tijdens deze droge en zonnige perioden is het prima weer voor buitenactiviteiten. Vanaf dinsdag komt de middagtemperatuur tussen 6 en 10 graden uit. Dat is minder zacht dan komend weekend, maar nog steeds een paar graden zachter dan normaal.

Weten wat het weer vandaag wordt? Lees dan ons weerbericht Nederland.

Foto: Ben Saanen

Door: Yannick Damen