De goedkoopste en leukste plekjes om een terrasje te pakken

04 oktober 2022, 10:51

Volle terrassen op het strand bij Cadzand. Foto: Jos Hebben.

Het is een heerlijke dag met flink wat zonneschijn en je wilt lekker vertoeven op het terras met een hapje en of drankje. Als de rekening komt, kan dit soms een behoorlijke tegenvaller zijn. Wij hebben een paar handige tips om goedkoop en leuk te terrassen!

Jaarlijks wordt een terrasonderzoek gedaan in Nederland waarbij de duurste en goedkoopste terrassteden op een rijtje worden gezet. Al twee achtereenvolgende jaren doet een bezoek aan het terras in Zwolle het minst pijn in je portemonnee. Amsterdam is al vijf jaar op de rij de aanvoerder van de lijst met duurste terrassen in Nederland. Het verschil met het landelijk gemiddelde is maar liefst 16%!

Na Amsterdam volgen Den Haag, Haarlem, ’s-Hertogenbosch en Zoetermeer als plaatsen waar je de portemonnee moet trekken na een paar drankjes en snacks. Nadat de terrassen in 2020 en 2021 een tijd dicht zijn geweest, zal de prijsstijging mede door de hoge energiekosten de komende tijd nog beter zichtbaar worden op de rekening.

De duurste terrassen van Nederland zijn in Amsterdam te vinden. Foto: Adobe Stock / Jaclyn
De duurste terrassen van Nederland zijn in Amsterdam te vinden. Foto: Adobe Stock / Jaclyn

Tips om te besparen op het terras

Het kan dus best lonend zijn om op zoek te gaan naar een relatief goedkoop terras. Ook binnen een stad kunnen verschillen groot zijn. De terrassen aan een marktplein of in de buurt van een drukke winkelstraat zullen door de hogere huur van het pand in hartje centrum zeer waarschijnlijk hogere prijzen vragen.

Hier vind je drie lekkere en afwisselende variaties op ijskoffie.

Terrassen in een straatje wat verder van het centrum kunnen alsnog leuk aangekleed zijn, maar door de locatie minder hoge prijzen vragen. Daarnaast heb je gelijk een goede reden om de verborgen pareltjes van een stad te ontdekken! Na een dagje op het strand kan het ook lonend zijn om wat verder de badplaats in te struinen voor een terras in plaats van bij de eerste strandtent die je tegenkomt neer te strijken.

In je achtertuin kan je het terras helemaal naar wens inrichten. Foto: Adobe Stock / Photographee.eu
In je achtertuin kan je het terras helemaal naar wens inrichten. Foto: Adobe Stock / Photographee.eu

Eenmaal op het terras kunnen bepaalde keuzes de kosten ook nog wat drukken. Cocktails zijn één van de duurste drankjes en het verschil met een glas wijn of bier bedraagt soms enkele euro’s. De allergoedkoopste oplossing is natuurlijk om je eigen thuis-terras te creëren. Kleed je tuin mooi aan en haal lekkere snacks en drankjes in huis. Gebruik deze inspiratie om jezelf en anderen te trakteren op heerlijke hapjes.

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black