Te warm voor koffie? Dit zijn drie variaties op ijskoffie

12 september 2022, 13:01

IJskoffie. Foto: D Mz via Pixabay.

Zelfs als coffee addict raak je weleens uitgekeken op een standaard bakkie zwarte koffie. Zeker bij warm weer heb je niet altijd zin in koffie. Een groot glas ijskoffie is jouw redder in nood op een warme kantoordag. Of gewoon lekker thuis natuurlijk. Deze variaties op ijskoffie moet je proberen.

1. IJskoffie variatie: vanille latte

Ben jij dol op ijskoffie, maar houd je ook wel van zoete drankjes? Deze iced vanilla latte is net zo lekker en kost je maar een paar minuten om te maken.

Dit heb je nodig voor ijskoffie vanille latte:

* 1 kop koffie * 2 – 3 lepels melk * Handjevol ijsblokjes * 1 tl vanille-extract

Zo maak je deze variatie op ijskoffie:

* Pak een hoog glas en doe de ijsblokjes hierin * Doe hier een theelepel vanille-extract bij * Zet een kopje koffie. De koffie hoeft niet per se koud te zijn. * Schenk de koffie over het ijs en maak af met de melk.

2. IJskoffie variatie: cappuccino met hazelnootsiroop

De volgende in ons lijstje met ijskoffie variaties: een lekkere zoete koffie! Voor dit recept raden we ongeveer 25 milliliter aan, maar het hangt af van jouw smaak. 

Dit heb je nodig:

* 160 ml soja- of havermelk * 1 espresso * Handjevol ijsklontjes * 25 ml hazelnootsiroop

Dit moet je doen:

* Pak een hoog glas en vul deze met ijsklontjes * Schenk hierin de soja- of havermelk. * Giet de hazelnootsiroop er in cirkeltjes doorheen. * Vul het glas aan met de espresso. Zet ‘m eventueel eerst even in de koelkast * Even goed roeren en je ijskoffie variatie is klaar 

3. IJskoffie variatie: romige ijskoffie met ijs

Ben jij dol op ijskoffie, maar houd je ook wel van ijs? Deze ijskoffie variatie met ijs is ontzettend lekker en zet je binnen een paar minuten op tafel.

Dit heb je nodig:

* 1 grote kop sterke koffie die al is afgekoeld * 1 bolletje roomijs naar keuze * Een beetje suiker, afhankelijk van hoe zoet je het wil

Dit moet je doen:

* Zorg dat je alvast een grote kop sterke koffie gezet hebt, zodat deze van tevoren even kan afkoelen. * Schenk dit in een grote kom, schep hier dan een royale bol roomijs bij en mix de koffie en het roomijs tot één geheel mengsel. * Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt. Zo niet: dan kun je er een beetje suiker bij scheppen.  * Top je ijskoffie af met wat slagroom. Smullen!

Bron: Trendalert

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black