Weekverwachting: rustig en overwegend droog

09 januari 2022, 19:15

Weekverwachting
Heerlijk buitenweer de komende week.

Het weerbeeld ziet er deze week, na een kletsnat weekend, over het algemeen droog uit. Alleen later op dinsdag is wat lichte regen mogelijk. Verder schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook gebieden met mist. Of je ook nog rekening moet houden met autoruitenkrabben lees je in deze weekverwachting.

De maandag verloopt droog, maar de dag kan regionaal wel grijs beginnen met nevel en mist. Vooral landinwaarts ligt de temperatuur rond of iets onder nul en dat betekent dat je rekening moet houden met autoruitenkrabben als je maandagochtend vroeg op pad gaat met de auto. Vooral in de middag schijnt op veel plaatsen de zon. De temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden en dat is een hele gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar. Er staat maar weinig wind en het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht.

Lees ook: waarom moet je autoruitenkrabben terwijl het niet vriest

Ook in de nacht naar dinsdag daalt het kwik weer tot onder nul en met name in het oosten kan het afkoelen naar -2 of -3 graden. In de kuststrook blijft het kwik boven nul. Dinsdag begint met wat zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en in de namiddag en avond stijgt de kans op wat lichte regen. Het is wat kil, want de temperatuur komt in de middag uit op 3 tot 5 graden. De warme winterjas komt dan ook goed van pas als je naar buiten gaat.

autoruitenkrabben
autoruitenkrabben

Foto: Adrie van Kuilenburg

Rustig winterweer

De rest van de week is het rustig weer met naast wolkenvelden ook af en toe zonneschijn. Er staat over het algemeen weinig wind en met temperaturen van een graad of 6 is het gebruikelijk weer voor de tijd van het jaar. De nachten verlopen vrij koud en tijdens opklaringen kan het licht vriezen. De hele week moet je dan ook rekening houden met een autoruitkrabvertragingstijd van een paar minuten.

Hier vind je nog wat tips voor krabben van de autoruiten

In het weekend verschijnt er wat meer bewolking en met name in het noorden kan wat regen of een enkele bui vallen. Doordat er wat meer bewolking is, koelt het in de nachten minder ver af en blijft het kwik over het algemeen (iets) boven het vriespunt. De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Ton Wesselius

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven