Weekverwachting: zo herfstachtig is het deze week

01 september 2020, 17:04

a79fcb5e-weekverwachting-zo-herfstachtig-wordt-het-deze-week-1280x600

Wind en regen, het leek wel herfst vorige week. Gaat deze week op dezelfde voet verder en kunnen we opnieuw nat en onstuimig weer verwachten? Of krijgen we juist zonnig en warm nazomerweer? In deze weekverwachting lees je wat voor weer ons te wachten staat.

In tegenstelling tot vorige week doet het weer het deze week een stuk rustiger aan. De eerste dagen van de week blijft het overwegend droog en staat er weinig wind. Daardoor kan het ’s nachts flink afkoelen en ontstaat regionaal mist. In de nacht van maandag op dinsdag is plaatselijk zelfs vorst aan de grond mogelijk. Mist en koude nachten, dat is hét teken dat de herfst steeds dichterbij komt.

Overdag is van herfsttemperaturen echter nog niks te merken en is het juist smullen voor wie niet van hitte of kou houdt. De maxima komen maandag en dinsdag op 18 à 19 graden uit. Woensdag doet de temperatuur er een stapje bij en wordt het 20-21 graden. Omdat er weinig wind staat voelt het heel aangenaam aan. Bovendien is het na het verdwijnen van eventuele mist prima najaarsweer met een mix van zon en stapelwolken: lekker doe-weer dus.

Lees ook: Seizoensverwachting: dit wordt het weer in de herfst

582cafe8-ton-wesselius-30-augustus-2020-regenboog

Foto: Ton Wesselius

Wisselvallig, maar zeker niet herfstachtig

Donderdag komt er verandering in het weerbeeld. Een regenzone trekt over het land en dat is een voorbode voor een licht wisselvallig slot van de week. Vrijdag, zaterdag en zondag is namelijk kans op enkele buien, maar vooral in het weekend zijn er ook zonnige perioden. De middagtemperatuur komt dan rond een hele normale 20 graden uit voor de tijd van het jaar. In het zuiden kan het een paar graden warmer zijn.

Lees ook ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Ton Wesselius

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black