Seizoensverwachting: dit wordt het weer in de herfst

04 september 2020, 10:14

aea59bac-anp-erik-van-t-woud-fietsen-in-de-herfst-september-dit-wordt-het-weer-maandverwachting-verkleind-1280x600

De dagen worden snel korter en dat betekent één ding: de herfst komt er weer aan! In deze seizoensverwachting voor de herfst lees je wat voor weer het wordt en hoeveel wind en regen ons te wachten staat. Of komt de Indian Summer om de hoek kijken?

In de drie maanden dat de herfst duurt kan het weer altijd alle kanten op. Terwijl het in september nog flink kan nazomeren, valt in november soms al een dik pak sneeuw. Ook deze herfst kunnen we weer een breed scala aan weertypen krijgen.

Zoals het er nu naar uitziet wordt september een relatief droge maand en daarbij is de kans op nazomerweer groter dan normaal. Toch liggen ook dan dagen met koeler weer en buien op de loer. Voor oktober en november gaat een groot deel van de weermodellen nu voor nat en soms ook onstuimig weer. Daarbij zou het vooral in oktober weleens flink kunnen regenen en daarmee lijkt die maand een beetje op oktober vorig jaar. Richting de winter eind november en in december lijkt het rustiger weer te worden met minder regen en toenemende kans op nachtvorst, maar ook mist.

Lees ook: Maandverwachting: barst de herfst in september los?

Of toch heel ander weer deze herfst

Hoewel dit het algemene beeld is, zijn er ook modellen die voor een totaal ander herfstbeeld gaan. Zo zijn er ook weermodellen die met een droge en zonnige oktober komen, waarna het in november juist nat wordt. Dit geeft aan dat het weer deze herfst extra onzeker is, nog onzekerder dan normaal in de seizoensverwachting. Hoe snel de herfst losbarst na een vrij droge en warme septembermaand is dus nog even afwachten.

Weten wat het weer komende dagen wordt? Lees dan ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: ANP / Jeroen van ’t Woud

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook