Weeronline
Weeronline
  Meteorologische winter

  Meteorologische winter begint zacht

  Aangemaakt: 30 nov 2020, 07:41 uur

  Morgen is het 1 december en start de meteorologische winter. Het weer houdt zich niet aan deze datum, want met 8-10 graden is het de warmste dag van de week. Vandaag is het een groot deel van de dag flink kouder en ook aan het einde van de week kan het een klein beetje winters zijn.

  Na een waterkoude laatste dag van november start de meteorologische winter wisselvallig en zacht. Dinsdagochtend trekken felle buien over het land. Later op de dag wordt het droger en komt er vanuit het noorden meer ruimte voor de zon. Het wordt 8 graden in het oosten tot 10 graden aan zee. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig (5-6 Bft.).

  Woensdag en donderdag wordt het 6-8 graden met de hoogste temperaturen in Zeeland en de laagste maxima in het noorden en oosten van het land. Woensdag wordt een droge dag, donderdag valt af en toe regen. De zon zal op beide dagen weinig te zien zijn.

  Klein beetje winters vanaf vrijdag

  Vrijdag en zaterdag stroomt met een zuidoostenwind weer wat koudere lucht over het land. De maxima blijven steken rond 5 graden en in de nachten is regionaal kans op lichte vorst. Het weerbeeld is licht wisselvallig. De neerslag zal meestal gewoon in de vorm van regen vallen, maar landinwaarts neemt de kans op natte sneeuw toe tot circa 20%.

  Ook zondag en begin volgende week blijft het waarschijnlijk net aan de koude kant voor de tijd van het jaar met maxima van 4-6 graden en minima rond het vriespunt. Maxima van 6-7 graden en minima net boven het vriespunt zijn gebruikelijk begin december.

  Het weer van vandaag in meer detail lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Foto: Adobe Stock / Anna

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Johnny Willemsen