Twee zonnige zomerdagen, gevolgd door onweer

28 juni 2022, 06:55

Heerlijk buitenspeelweer dinsdag en woensdag. Foto: Ben Saanen

Na twee zonnige dagen met vooral morgen zomerse temperaturen van 25 tot 28 graden volgen donderdag weer regen- en onweersbuien. Alle details lees je in dit artikel.

Maandag trokken regen- en onweersbuien over het land. Dit leverde in Zeeland zelfs een zwakke tornado op.

Deze dinsdag is het droog en volop zonnig. Bij een zwakke zuidenwind wordt het 21 graden op de Wadden tot 24 graden in Utrecht. In het zuiden en oosten van het land kan het plaatselijk zomers warm worden met 25 graden. Langs de westkust is in de loop van de middag kans op zeewind. Hierdoor daalt de temperatuur op de Noordzeestranden naar een graad of 18.

Woensdag is het volop zomer met veel zon, enkele wolkenvelden en nog wat hogere temperaturen. Het wordt 25 graden op de Waddeneilanden en in het westen van Zeeland tot lokaal 28 graden in het oosten van Brabant, Limburg en de Achterhoek. De wind waait uit het zuiden en is zwak of matig van kracht. Het blijft waarschijnlijk overal droog.

Genieten van de zon en buiten eten

Ga je genieten van het zonnige weer pas dan wel een beetje op. Zowel vandaag als morgen schijnt tussen 12:00 en 15:00 uur de zon met UV-Index 6 of 7. Zonder zonnebrandcrème kan je dan al na een kwartiertje verbranden.

Lees hier tien tips om niet te verbranden

Vanavond en morgenavond is het prima weer om het avondeten in de tuin te nuttigen. Om 19:00 uur is het op de meeste plaatsen 20 tot 24 graden en waait het nauwelijks. Ook woensdagavond is het flink warm. Alleen in het westen is het in de kustgebieden een graadje koeler door de milde wind van zee.

Forse buien op donderdag, daarna terugkeer zomerweer?

Donderdag start droog en waarschijnlijk is het vooral in het noorden en oosten van het land ook nog een tijd zonnig. Hier kan de temperatuur nog oplopen naar 25 tot 27 graden. In het zuiden en westen raakt het eerder bewolkt, wordt het enkele graden minder warm en volgen in de middag regen- en onweersbuien. In Zeeland is vanaf de vroege ochtend kans op een bui. Later in de middag en avond krijgen ook het oosten en noorden met deze buien te maken. Hier kunnen ze wat forser uitpakken dan in het zuiden en westen en is kans op windstoten en hagel.

Lees ook: wat te doen bij onweer?

Voor de vooruitzichten na donderdag lees je het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black