Weekverwachting: stralend begin van de week

28 januari 2024, 19:15

Weekverwachting
Laagstaande zon. Foto: Elly Theunissen

Wie geen genoeg kan krijgen van het zonnige weer kan nog even genieten. Het vooruitzicht laat wel heel ander weer zien. Hieronder vertellen we wat je allemaal kunt verwachten.

We beginnen de week met zonnige perioden. Maandagochtend trekken sluierwolken over het land, maar de opkomende zon kan daar nog een tijd onderdoor schijnen. Een stralend begin van je week dus, al kan het verkeer dat tijdens de ochtendspit naar het oosten rijdt hinder ondervinden. Helemaal in het noordwesten is het bewolkt en daar wordt het 7 tot 9 graden. In de rest van het land is het 10 à 11 graden en in het zuidoosten kan het ruim 12 graden worden.

Wandelen met de hond. Foto: Ben Saanen
Wandelen met de hond. Foto: Ben Saanen

Veel bewolking, maar weinig regen

De rest van de week is het vaak bewolkt en zal de zon alleen tijdelijk schijnen. Soms is de bewolking dik genoeg voor een beetje regen, maar de hoeveelheid is beperkt en een groot deel van de tijd is het droog. Met 9 tot 12 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Alleen woensdag ligt de temperatuur een paar graden lager. Omdat de wind dan iets toeneemt is het voor het gevoel wel wat frisser dan op dinsdag. In de nacht naar donderdag en donderdag overdag is de kans op wat regen het grootst.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven