Weekverwachting: behoorlijk warm, soms fikse buien

28 april 2024, 12:20

Weekverwachting
Een zomerse onweersbui. Foto: Johnny Willemsen.

Het koude lenteweer van de afgelopen twee weken is voorbij. Midden komende week doet het zelfs wat zomers aan met ruim 20 graden, een behoorlijk hoge luchtvochtigheid en soms een fikse onweersbui. Lees meer in deze weekverwachting.

Vorige week lag de middagtemperatuur vaak rond 10 graden en kwam het in de nachten lokaal tot vorst. De komende dagen is het stukken warmer. Woensdagmiddag kan het lokaal zelfs 25 graden worden. Ook de nachten verlopen flink warmer. Vanaf dinsdag komt het kwik ’s nachts op de meeste plaatsen niet meer onder de 10 graden.

Meer over de temperaturen komende week van dag tot dag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Regelmatig zon, maar ook soms forse onweersbuien

Maandag wordt een zonnige dag. Tussen 12:00 en 15:00 uur bereikt de zonkracht UV-Index 4 en dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème in 30-60 minuten kan verbranden. Geleidelijk trekken wel wat velden hoge bewolking over het land, maar de zon blijft hier doorheen schijnen.

Ook de dagen daarna is de zon te zien, maar zijn er wel meer wolken. Gedurende de dag ontstaan fikse stapelwolken die uit kunnen groeien tot onweersbuien. De felste buien worden op dit moment dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond verwacht.

Banner Whatsapp WOL

Minder buien richting volgende weekend?

Op donderdag en vrijdag is de buienkans nog hoog. Zeker donderdag is ook nog kans op felle onweersbuien. Daarna stijgt de kans op een overgang op een overwegend droog en vrij zonnig weertype. Dit is nog geen gelopen race, maar zou goed nieuws kunnen betekenen voor iedereen die op 5 mei een festival gaat bezoeken.

Benieuwd naar het weer voor de hele maand mei? Lees dan onze maandverwachting.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven