Weeronline
Weeronline
  Weekverwachting herfstweer

  Weekverwachting: vanaf donderdag onstuimig herfstweer

  Aangemaakt: 27 sep 2020, 19:16 uur

  De komende week is het wisselvallig herfstweer met veel wolken en regelmatig regen. Tot en met woensdag is het wel vrij rustig met veelal een zwakke of matige wind en liggen de maxima op 16-19 graden. Vanaf donderdag wordt het nat en onstuimig herfstweer en daalt de middagtemperatuur naar slechts een graad of 15.

  Op zonnig nazomerweer hoeven we voorlopig niet te rekenen, maar het is zeker niet constant nat en herfstachtig. Vooral op dinsdag en woensdag zijn er regelmatig droge perioden met wat zon. Met 17-19 graden is de temperatuur normaal voor eind september.

  Maandag heeft Noord-Nederland de beste papieren voor een grotendeels droge dag met vooral in de middag wat zon. In het midden en zuiden is het in de ochtend regenachtig en vooral in het zuidoosten kan het tot ver in de middag regenen. Het wordt op veel plaatsen 16-19 graden, maar in Zuid-Limburg blijft het kwik steken op 14 graden.

  Weekverwachting herfstweer

  Onstuimig herfstweer vanaf 1 oktober

  Met de start van de maand oktober op donderdag begint ook een natte periode met veel wind. Vooral in de kustprovincies kan de wind soms flink uithalen en is kans op zware windstoten.

  De temperatuur zet hierbij een daling in. Op vrijdag en zaterdag wordt het slechts 14-15 graden. Hiermee ligt de temperatuur circa twee graden onder de gemiddelde waarden voor begin oktober. De wind maakt het voor het gevoel nog wat kouder.

  De nachten verlopen overigens niet koud. Door het bewolkte en onstuimige weer koelt het vaak maar weinig af als het donker is. Kouder dan 9 graden wordt het niet.

  Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Of check onze verwachting voor de hele maand oktober.

  Foto’s: Johnny Willemsen

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Johnny Willemsen