Fikse onweersbuien boven deel van Nederland

27 juli 2019, 23:42

Fikse-onweersbuien-boven-deel-van-Nederland-1280x600

Er trokken zaterdagavond fikse onweersbuien over ons land heen. Van Zuid-Gelderland, via Utrecht naar Zuid-Holland trok een felle onweersbui met veel bliksemontladingen en plensregens. Lokaal viel 20 mm in korte tijd. In Zuid-Nederland brachten de buien minder onweer met zich mee, maar lieten ze regionaal veel meer regen achter.

Op het oosten van Goeree-Overflakkee hebben de buien ruim 55 millimeter regen achtergelaten. Normaliter valt er in heel juli zo’n 78 millimeter, wat dus meer dan een halve maandsom regen in een paar uur tijd betekent. In Zeeuws-Vlaanderen en het zuiden van Walcheren is lokaal ook meer dan 20 mm gevallen.

Radarbeeld-om-1920

Radarbeeld met fikse onweersbuien om 19:20 uur

Er worden komende nacht in het zuiden en zuidwesten nog meer buien verwacht. Daarvoor geldt een waarschuwing. Door de onweersbuien is het in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland veel minder heet dan afgelopen dagen.

Code geel voor hitte nog van kracht

In het oosten en noordoosten is nog code geel voor hitte van kracht, omdat het daar ook morgen nog zeer warm wordt met 26-29 graden.  Na de extreme hitte van de afgelopen dagen, was het ten noorden van de lijn Alkmaar-Arnhem vandaag op veel plaatsen opnieuw tropisch warm. Daarmee was het wel minder heet dan voorgaande dagen, maar van afkoeling is nog geen sprake. Vannacht is het zacht met 18-22 graden. Daarbij worden geen buien verwacht. Morgen neemt de kans op buien in het zuiden en zuidwesten af en stijgt juist in de rest van het land de kans op een lokale felle onweersbui.

Foto: ANP

Door: ANP/Weeronline

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black