Duitse autoriteiten: hoogwaterproblemen zijn nog niet voorbij

27 december 2023, 11:04

Wateroverlast
Hoogwater in Duitsland. Foto: ANP / AFP / Axel Heimken.

Hoewel het weer in Duitsland beter is dan de afgelopen dagen, is er nog altijd kans op wateroverlast. Onder meer in de aan Nederland grenzende deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen kan hoogwater nog steeds tot overstromingen leiden, waarschuwen de autoriteiten.

"We zijn helaas nog niet uit de problemen en maatregelen op de ene plek leiden tot een verslechtering van de situatie elders", zegt minister-president Stephan Weil van Nedersaksen in een verklaring. "Het hoogwater is nog niet voorbij en we zullen geduld moeten oefenen." Op verschillende plekken zijn waterreservoirs volgelopen. "De omstandigheden zijn overal moeilijk, maar dankzij de inzet van brandweerlieden en hulpverleners is alles momenteel onder controle."

In Noordrijn-Westfalen staan de dijken onder druk, zegt een woordvoerder van het ministerie van Milieu aldaar tegen de Rheinische Post. "We zien overwegend stijgende of gelijkblijvende hoogwaterstanden." Deze woensdag en donderdag wordt geen extra neerslag verwacht, maar vanaf vrijdag gaat het wel weer regenen. Dinsdag werden de weerswaarschuwingen in Duitsland al ingetrokken.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven