Op grote schaal hevige sneeuw en regen in Italië en Zwitserland

01 maart 2024, 12:05

Sneeuw
Foto: ANP / EPA / Tino Romano

In Noord-Italië en het zuiden van Zwitserland wordt overlast verwacht als gevolg van hevige sneeuw- en regenval. Er kan lokaal tot wel 2 meter sneeuw en 100 millimeter regen vallen.

Met name in de hogere Alpen aan de grens met Zwitserland sneeuwt het fors. Er valt op grote schaal 20 tot 40 centimeter sneeuw en in de lagere gebieden in Noord-Italië kan 20 tot 40 millimeter regen vallen. Ten noordwesten van Milaan kan lokaal in de Alpen, op de Matterhorn bij Breuil-Cervinia, meer dan 50 centimeter sneeuw vallen.

De sneeuwval houdt tot in het weekend aan en dat het op zondag opnieuw zeer hevig gaat sneeuwen in het noordwesten van Italië en het zuiden van Zwitserland. Ten noordwesten van Milaan kan in totaal uiteindelijk 1,5 tot 2 meter sneeuw vallen. In Genua en Turijn valt dan 50 tot 100 millimeter regen. Dergelijke hoeveelheden zullen tot overlast leiden.

Op grote schaal geldt code geel voor sneeuw en regen. Zaterdag geldt in het zuiden van Zwitserland code oranje en in de regio ten noordwesten van Locarno geldt code rood.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven