Weekverwachting: steeds een stukje warmer

26 juni 2022, 19:15

Lekker strandweer. Foto: Jos Hebben

Na een iets koeler weekend zit de temperatuur deze week weer in de lift. Krijgen we een herhaling van vorige week met een tropische donderdag? Check de ontwikkelingen van het weer in deze weekverwachting.

De nieuwe week gaat rustig van start met een afwisseling van zon en wolken. In de middag trekken buien van zuid naar noord over het land en hierbij is kans op onweer. Voor de buien uit wordt het maximaal 20 graden in het noordwesten tot 22 graden in het zuidoosten. Bij de buien is kans op windstoten en achter de buien steekt een matige wind uit het zuidwesten tot westen op. Eind van de middag breekt in Zeeland de zon door.

Wat is normaal juniweer en welke extremen zijn mogelijk? Check het in dit artikel.

Temperatuur in de lift

Vanaf dinsdag kan de paraplu weer even opgeborgen worden, want er staan een paar droge dagen op de planning. Vooral in de ochtend schijnt de zon uitbundig en in de middag komen wat vriendelijke stapelwolken tot ontwikkeling. Dit levert fraaie zomerse wolkenluchten op. De wind is gedraaid naar het zuiden en daardoor komt warmere lucht weer dichterbij.

Stapelwolken verschijnen aan de blauwe lucht in Zuid-Limburg. Foto: Marjan den Boer
Stapelwolken verschijnen aan de blauwe lucht in Zuid-Limburg. Foto: Marjan den Boer

Dinsdag is het aangenaam met 22 tot 24 graden en woensdag wordt het al merkbaar warmer met op grote schaal zomerse temperaturen. Het wordt 25 graden in het westen tot 28 graden in Zuid-Limburg. Op de stranden zorgt een verfrissende zeewind voor een temperatuurdaling van enkele graden.

Verkoeling opzoeken? Lees hier vanaf welke temperatuur buiten gezwommen kan worden.

Donder op donderdag?

Net als vorige week worden de hoogste temperaturen op donderdag verwacht. Het warmt op richting 30 graden. Als de luchtvochtigheid verder toeneemt voelt het al snel broeierig en drukkend warm. Vanuit het zuiden naderen regen- en onweersbuien die de warmte verdrijven. De timing van de buien is nog wat onzeker en ook vrijdag kan het nog tot een (onweers)bui komen. Het slot van de week en het aankomende weekend verlopen duidelijk koeler met licht wisselvallig zomerweer.

Houd de ontwikkeling deze week bij via het uitgebreide weerbericht en het nieuwsblog.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black