Kans op buien tijdens EK-kwalificatieduels Oranje

24 maart 2023, 10:29

Sport
Training NL-elftal in Parijs. Foto: ANP MAURICE VAN STEEN

Het Nederlands elftal begint de kwalificatie voor het EK 2024 vrijdagavond met een wedstrijd in en tegen Frankrijk. Tijdens het duel is kans op enkele buien, net als bij de wedstrijd tegen Gibraltar maandag in Rotterdam.

De aftrap in het Stade de France in Parijs is om 20.45 uur. Gedurende de wedstrijd is kans op enkele buien. Daarbij waait er een meest matige zuidwestenwind en geeft de thermometer een graad of 10 tot 11 aan. Afgereisde fans hebben in aanloop naar het duel in Parijs nog een dag met geregeld zonnig weer en een maximumtemperatuur van zo'n 16 graden. In de loop van de middag neemt wel de kans op buien geleidelijk aan toe.

Maandag neemt Oranje het in Rotterdam op tegen Gibraltar. Ook dan is kans op buien, maar dit kunnen dan wel maartse buien zijn met hagel en natte sneeuw. Ook wordt het behoorlijk koud in De Kuip met een temperatuur van een graad of 2. Goed aankleden voor de Oranjefans is dan een goed advies.

Het duel tegen Frankrijk markeert de terugkeer van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. De trainer, die deze week 60 jaar oud werd, stond eerder van 2018 tot 2020 voor de groep. Koeman was ook bondscoach toen Oranje het voor het laatst tegen Frankrijk opnam. In 2018 werd er in Rotterdam in de Nations League met 2-0 gewonnen door goals van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven