Dit wordt het weer tijdens Mysteryland en de Uitmarkt

22 augustus 2023, 12:40

Festivals
Publiek bij concert: Foto: AdobeStock / Melinda Nagy

Ben jij dit weekend van plan om een van de festivals Mysteryland of de Uitmarkt te bezoeken? Dan doe jij er goed aan om een poncho voor de zekerheid mee te nemen, want er staan enkele buien op het programma. Hier lees je meer over het weer tijdens dit festivalweekend.

Het weer tijdens dit weekend ziet er heel anders uit dan het weer waar we momenteel mee te maken hebben. Een westen- tot zuidwestenwind voert dit weekend namelijk koelere lucht aan en brengt geregeld buien vanaf de Noordzee naar ons land.

Vrijdag, tijdens de start van Mysteryland, is er een mix van zon en wolken en wordt het 22 graden. De kans op een bui is momenteel 70%, maar met zware buien krijgt het festival waarschijnlijk niet te maken. Desondanks is het wel verstandig om regenkleding mee te nemen. Lees ook: dit is de beste kleding op een festival

Neerslagradar komt goed van pas

Zaterdag en zondag is het weerbeeld vrij vergelijkbaar: wolken en zonnige momenten wisselen elkaar af en er is kans op enkele buien. Check onze neerslagradar om te zien wanneer het bij jou droog is. Zowel in Amsterdam, tijdens de Uitmarkt en in Hoofddorp tijdens Mysteryland wordt het 19 of 20 graden bij een matige westenwind. Wanneer de zon een tijdje schijnt is het gelijk prima festivalweer. Naast je poncho komt dus ook je zonnebril soms goed van pas.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven