Weekverwachting: eerst zon, later weer buien

22 augustus 2021, 19:15

Weekverwachting
f1216ddf-genieten-op-de-camping-in-tweede-helft-zomer-jannes-wiersema

Een periode met standvastig zomerweer wil deze zomer niet lukken, maar mooie dagen zijn er zeker wel. In deze weekverwachting lees je wat bij jou de beste weerdagen de komende week zijn.

De wind waait deze week uit noordelijke richtingen. Zomerhitte hoeven we daarom niet te verwachten, maar de eerste dagen wordt het op de meeste plaatsen wel warmer dan 20 graden. Vanaf donderdag heeft het kwik moeite 20 graden te bereiken. 

Maandag start met een tweedeling. In de noordelijke helft van het land is het in de ochtend al zonnig. Het zuiden start met veel wolken en vooral in Limburg en Noord-Brabant kan nog een beetje regen vallen. Geleidelijk breekt ook daar de zon door en maandagmiddag is het in het hele land zonnig. Met 20-23 graden en een matige noordoostenwind is het prima weer voor buitenactiviteiten.

Ook dinsdag en woensdag zijn prima dagen om eropuit te trekken. Het blijft droog en er is een mix van wolken en zon. De zon schijnt midden op de dag met zonkracht 5. Hierdoor verbrand je niet zo snel als op zonnige dagen in juni en juli, maar een onbeschermde huid kan toch al na 20-40 minuten verbranden.  

Woensdagmiddag neemt de bewolking wat toe en aan het einde van de dag is er in Noord-Nederland kans op een beetje regen. Dinsdag wordt het 20 graden in het noorden tot 23 in het zuiden, woensdag is het met 19-22 graden net een graadje koeler. De wind draait woensdag van noordoost naar noord en in de avond en nacht naar donderdag naar noordwest. 

regen regenboog
foto Regina Vastenhout
regen regenboog foto Regina Vastenhout

Foto: Regina Vastenhout

Overal wisselvallig vanaf donderdag

Deze noordwestenwind houden we de rest van de week. Hierdoor is de temperatuur laag voor de tijd van het jaar en is het wisselvalliger dan de eerste helft van de week. Op donderdag en vrijdag ligt de middagtemperatuur rond 19 graden. Op beide dagen is er een mix van wolken, buien en zon. Ook het vooruitzicht naar het komende weekend geeft grote neerslagkansen en maxima van hooguit 20 graden.

Blijft op de hoogte van de weersverwachting via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Jannes Wiersema

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven