Weekverwachting: even opladen wanneer de zon schijnt

22 januari 2023, 19:15

Even genieten van de zon in januari. Foto: Anne-Marie van Iersel

Uitgestrekte wolkenvelden trekken over het land, maar vooral dinsdag kunnen we ook genieten van zon. Het voordeel van het rustige weer is dat het langere tijd droog blijft. Wel kan het in de ochtend koud zijn, maar daar kunnen we ons op kleden. Later in de week valt af en toe wat regen en de temperatuur gaat dan iets omhoog.

De week begint koud voor de tijd van het jaar. In de ochtend ligt de temperatuur dicht bij het vriespunt en vooral dinsdag en woensdag moeten we rekening houden met vorst wanneer we in de vroege ochtend op pad gaan. Waarschijnlijk zullen we de autoruiten nog een keer moeten krabben.

Er zijn veel wolkenvelden en die maken het soms erg kil. Het blijft wel overwegend droog en lokaal kan de zon even schijnen. Dinsdag is de kans op zon groter en kunnen we mentaal even opladen. In de middag wordt het 2 tot 4 graden.

Regenachtig begin van 2023. Foto: Peter van der Schoot
Regenachtig begin van 2023. Foto: Peter van der Schoot

Beetje regen en minder koud

Later in de week wordt het wat wisselvalliger. We hoeven geen verregende dagen te verwachten, het regent niet hard en er zijn ook lange droge perioden waarin de zon even tevoorschijn komt. De temperatuur stijgt naar 4 tot 7 graden en de nachten worden ook minder koud.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black