Grote kans op buien tijdens TT Assen

22 juni 2022, 11:30

Sport
MotoGP 2019. Foto: Adobe Stock / Dan74

Voor motorsportliefhebbers is dit misschien wel het mooiste weekend van het jaar. Krijgen we daarbij ook mooi weer?

Tijdens de TT Assen zit het met de temperatuur wel goed. Vrijdagochtend is het vanaf de eerste vrije trainingen al zacht met een graad of 19. In de middag wordt het zo’n 24 graden en daarmee is het aangenaam warm, maar niet té warm voor mens en machine. De aanloop naar de TT is wel erg warm met op donderdag 30 graden in Assen.

Wel is er vrijdag vrij veel bewolking en de hele dag komen er buien voor, mogelijk met onweer. Vooral later in de middag, wanneer de tweede vrije trainingen zijn afgerond, is de kans op onweer aanzienlijk. In de nacht wordt het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 15 graden en dat is een prima waarde voor een verblijf op de camping.

Ook in het weekend kans op buien

Zaterdag worden minder buien verwacht en geen onweer, maar geheel droog is het zeker niet. De zon zal wat vaker schijnen en met 25 graden wordt het een zomers warme dag. En met een beetje geluk trekken de meeste buien langs het circuit.

Zondag is er meer bewolking en daarbij kan het van tijd tot tijd regenen. Hopelijk blijft het tijdens de GP-races een tijd droog. Het wordt maximaal 23 graden.

De laatste updates over het weer lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven