Dit wordt het weer tijdens het GP-weekend in Australië

20 maart 2024, 11:20

Sport
Red Bull F1 Melbourne, Australië 2023. Foto via redbullcontentpool.com Robert Cianflone/Getty Images

De derde GP van het jaar vindt plaats in Melbourne, Australië. Bij ons is de astronomische lente begonnen en dat betekent dat daar juist de herfst van start gaat. Herfstachtig weer wordt het echter zeer zeker niet. Lees wat voor weer de F1-coureurs wel kunnen verwachten in dit artikel.

In Melbourne is het 10 uur later dan in Nederland. De trainingen, kwalificatie en race vinden daar in de middag plaats en dat betekent dat de F1 liefhebber de wekker moet zetten. De kwalificatie is zaterdag tussen 6:00 en 7:00 Nederlandse tijd. De race start zondag om 5:00 uur.

Lees ook: dit is de invloed van het weer op de Formule 1

WOL Weerbericht Racingnews365-3daagse Australie

Droge en zonnige editie

Gelukkig levert de race op het circuit Albert Park ook in droge omstandigheden vaak een spektakelstuk op. De weersvooruitzichten zijn namelijk helemaal niet spannend. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt geen neerslag verwacht en is het ronduit zonnig. Met middagtemperaturen van 21 of 22 graden en een matige wind is het heerlijk weer voor het aanwezige publiek.

Zonnebrandcrème is wel nodig, want de zon schijnt in deze tijd van het jaar in Melbourne midden op de dag met zonkracht 7. De onbeschermde huid kan dan in 10-25 minuten verbranden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven