Zware ochtendspits op dinsdag en woensdag door regen

20 maart 2023, 10:00

Dit beeld zullen veel mensen zien komende week. Foto: Gieny Westra

Wie komende week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot, met zware ochtendspitsen tot gevolg.

De nieuwe week start op veel plaatsen nat en dat heeft direct gevolgen voor de drukte op de snelwegen. Dinsdagochtend trekt een regenzone van west naar oost over het land. Hierdoor verwachten we een (zeer) zware dinsdagochtendspits. Het is in een normale situatie al druk op dinsdagochtend door veel woon-werkverkeer, maar door de combinatie met regen lijkt een zware ochtendspits onvermijdelijk.

Misschien krijgen we dus wel opnieuw de zwaarste ochtendspits van het jaar. De afgelopen twee dinsdagen werd ook al het record voor de drukste ochtendspits van 2023 aangescherpt. Mocht je de keuze hebben om thuis te werken, dan lijkt ons dat een verstandige optie. Ga je in de middag op pad? Dan heeft het weer weinig invloed op het verkeer.

Lees ook: Dit is de invloed van het weer op het verkeer

Woensdagochtend herhaalt het weerbeeld zich met opnieuw regen in de ochtenduren. De woensdagochtendspits is standaard wel minder druk dan andere dagen in de week, maar door slecht zicht tijdens regen zal het toch drukker zijn dan normaal.

Blijvend druk op de weg

Ook de rest van de week trekken geregeld regengebieden of buien over het land, ook tijdens de ochtend- en avondspits. Zeker tijdens stevige buien is op donderdag en vrijdag kans op hagel en plensregens, wat kan leiden tot aquaplaning. Naast de regen zijn er soms ook stevige windstoten, dus houd je stuur komende dagen stevig met beide handen vast.

Lees ook ons uitgebreide weerbericht voor Nederland

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black