Zo herfstachtig wordt de herfstvakantie regio Zuid

20 oktober 2021, 07:30

Wind en regen, deze week is het compleet herfst in Nederland. Komt daar volgende week verandering in, of gaat de herfst tijdens de herfstvakantie van de regio Zuid op dezelfde voet verder? Je leest het in dit artikel.

Wie had gehoopt op rustig, droog en warm najaarsweer komt komende week van een koude kermis thuis. Het blijft namelijk wisselvallig met dagelijks kans op buien en soms een stevige wind. Toch is het zeker niet de hele tijd kommer en kwel als je daar geen liefhebber van bent. Tussen de buien door is namelijk genoeg ruimte voor de zon en met 14-15 graden is de temperatuur vrij normaal voor oktober.

En voor dit weekend hebben we nog meer goed nieuws voor je. Dan blijft het namelijk op de meeste plaatsen droog en komt het zonnetje er regelmatig bij. Dat is nog eens goed getimed! Met 12-14 graden is het vrij fris, maar als je lekker actief bezig bent, krijgt je het zo warm.

Hardlopen tijdens rustig herfstweer op dijkje tussen de bomen

Foto: Ab Donker

Herfst gaat los!

De dagen dat regio’s Midden en Noord nog vakantie hebben, verlopen behoorlijk wisselvallig en winderig. Deze woensdag kan het nog 19 graden worden en geven pittige onweersbuien zelfs een zomers tintje aan het weer. Donderdag keldert het kwik overdag naar 10-12 graden, trekken veel buien over het land en is het zeer onstuimig. Aan zee zijn zelfs zware windstoten mogelijk tot 95 kilometer per uur en ook in het binnenland staat een stevige en vlagerige wind. Ben je tijdens een bui buiten, dan ligt de gevoelstemperatuur maar een paar graden boven nul. Je winterjas komt dus goed van pas. Tussen de buien door kun je genieten van de typisch Nederlandse wolkenluchten en wie weet spot je wel een regenboog!

Alle details over het weer van de komende dagen lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Martha Kivits

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black