Zo wordt het weer tijdens de eerste week van de meivakantie

24 april 2024, 09:15

Vakantieweer
Kamperen in mei. Foto: Ton Wesselius.

Komende week hebben vrijwel alle scholieren en studenten meivakantie. Heb jij ook vrij en ga je eropuit in eigen land? In dit artikel vertellen we jou wat voor weer je volgende week kan verwachten.

Het, voor de tijd van het jaar, koude weer van vorige week en deze week laten we vanaf Koningsdag achter ons. Alle details over het weer op Koningsdag lees je in dit artikel.

Zuidelijke wind met zachte lucht

In het weekend en begin volgende week waait de wind uit het zuiden. Hiermee wordt zachte lucht aangevoerd. Waarschijnlijk komt de middagtemperatuur op grote schaal tussen 16 en 19 graden uit. Vooral op dinsdag en woensdag is er ook kans op maxima van ruim 20 graden.

Ga jij volgende week kamperen? Dan hoef je niet met echt koude nachten rekening te houden. Waarschijnlijk liggen de minima komende week rond 10 graden. Daarmee is het volgende week in de nachten minstens net zo warm als deze week ’s middags.

Lees ook: dit is de beste periode om te kamperen in Nederland

Kans op lokaal stevige buien

De zuidenwind levert ook een vrij hoge luchtvochtigheid op, waardoor de warmte overdag zelfs zomers kan aanvoelen. Het weerbeeld zal volgende week naast geregeld zon ook regelmatig een bui opleveren. Vooral in het midden van volgende week kunnen dit ook onweersbuien zijn.

Bekijk de weerkaarten van het GFS-model hieronder in de widget van I'm Weather.

Op lange termijn weer koeler?

Richting het weekend van 4 en 5 mei lijkt het minder warm te worden met als indicatie voor de middagtemperaturen waarden tussen 12 en 17 graden. Daarbij blijft het waarschijnlijk wisselvallig.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven