Duels Australian Open uitgesteld en vertraagd wegens regen

18 januari 2023, 09:30

Sport
De Australian Open is tijdelijk stilgelegd vanwege de regen. Foto: ANP/EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Tennisser Wesley Koolhof hoeft woensdag niet in actie te komen op de Australian Open. De eerste wedstrijd van de nummer 3 van de wereld in het dubbelspel is van het schema gehaald vanwege het slechte weer in Melbourne, waar het uren onafgebroken regende.

De 33-jarige Koolhof zou het met zijn Britse partner Neal Skupski opnemen tegen Aleksandr Boeblik uit Kazachstan en John-Patrick Smith uit Australië. De partij stond gepland op baan 8, de baan waarop later op de dag Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor elkaar treffen. De wedstrijd van de Nederlanders is, na onder meer het schrappen van de partij van Koolhof, nu de derde van de dag.

De eerste duels hadden om 01.00 Nederlandse tijd moeten beginnen, maar dat was onmogelijk omdat de banen blank stonden. De beoogde aanvangstijd werd meerdere keren verschoven door de organisatie. Rond 05.30 uur, 15.30 uur plaatselijke tijd, maakte de toernooileiding bekend dat de banen speelklaar gemaakt zouden worden.

Op Melbourne Park zijn de drie grootste stadions, de Rod Laver Arena, de Margaret Court Arena en de John Cain Arena, voorzien van een dak. Tijdens de eerste uren van de derde dag van de Australian Open werd alleen daar getennist. Dinsdag werden de wedstrijden enkele uren stilgelegd vanwege de extreme hitte in Melbourne. Vervolgens zat de regen de tennissers enige tijd dwars.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven